Barış Yarkadaş’tan çok konuşulacak kulis bilgisi: AK Parti, anayasa teklifine iptal edilen maddeyi koyacak!

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, ; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında "Bugün AK Parti kulislerinde dolaştım. AK Parti, pazartesi günü Sayın Erdoğan’a sunacağı Anayasa teklifine, AYM’nin 2008 iptal ettiği maddeyi koyacak" dedi.

tv100.com Yazarları Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır, Gazeteci Hacı Yakışıklı ve Hukukçu Avukat Cem Kaya; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü için Anayasa değişikliği çağrısı programda masaya yatırıldı.

"AK Parti teklife AYM’nin 2008 iptal ettiği maddeyi koyacak"
tv100.com yazarı Yarkadaş "Bugün AK Parti kulislerinde dolaştım. AK Parti, pazartesi günü Sayın Erdoğan’a sunacağı Anayasa teklifine, AYM’nin 2008 iptal ettiği maddeyi koyacak. Yani Türkiye yeniden bir ‘Başörtüsü, türban’ tartışmasına anayasal düzlem üzerinden başlayacak. Hatırlayın AYM, AKP'nin getirdiği bu düzenlemeyi anayasanın 2., 4. ve 148. maddelerine aykırı bulmuştu. Şimdi sayın Erdoğan, sayın Kılıçdaroğlu'nun başlattığı tartışma üzerinden el yükseltiyor. 2008'de kapatma davasının açılmasına sebep olan düzenlemeyi anayasanın bir parçası haline getirmek istiyor. Türkiye'nin çözülmüş, kimseyi rahatsız etmeyen, kimsenin gündeminde olmayan bir konunun üzerinden seçime gidilmesi yeniden bir kültürel bir tartışma başlatacak ve siyaset geri plana itilecek." ifadelerini kullandı. 

Sonraki Haber