Cinsiyet belirleme etkinliğine soruşturma

Cinsiyet partisi çılgınlığı dünya genelinde popülerliğini arttırarak yaygınlaşıyor. Yapılan birçok ilginç etkinlik sonunda çevreye zarar veren bir boyuta ulaştı. Brezilya'da şelaleyi maviye boyayan kimliği belirsiz çift şimdi soruşturmayla karşı karşıya. Ayrıca bölge sudan örnekler alınarak çevreye ne kadar zarar verildiği de tespit edilmeye çalışılıyor.

Bebeğin cinsiyetini açıklama partisi olarak popüler olan 'Gender reveal party' (cinsiyet partisi) çılgınlığı hızla yayılıyor. Bu etkinliklerden bir tanesi ise soruşturma konusu oldu.

Brezilyalı kimliği belirsiz bir çift, ülkenin Tangara de Serra yerleşkesinde cinsiyet partisi düzenledi.

Doğmamış bebeklerinin cinsiyetini açıklamak için parti düzenleyen çift, erkek olacağı belirlenen bebeklerinin cinsiyetini açıklamak için, şelaleyi maviye boyadı.

Sosyal medyada yayılan görüntüler tepkilere neden olurken, partinin videosu kısa sürede silindi.

Haberin Devamı

Ancak silmek çifte soruşturma başlatılmasını engelleyemedi. Gizmodo'da yayımlanan habere göre, Brezilyalı yetkililer, çiftin bilgilerine videyo yayımlayan yerel kanallar üzerinde tespit etmeye çalışıyor.

Videonun tepki topladıkladıktan sonra silindiği, daha sonra Twitter ve Reddit'e yeniden gönderildiği bildiriliyor. Boyalı şelaleye ek olarak, çift mavi duman fişekleri kullandı ve pembe ve mavi balonlar da kullandı. Çevreye zarar veren bu etkinlik nedeniyle şimdi soruşturma yürütülüyor. Brezilya'nın çevre yetkilisi çevresel zararın boyutunu araştırıyor. Brezilya'nın çevre yetkilisi SEMA'ya göre, çift geçtiğimiz Pazar günü özel mülkte ifşayı gerçekleştirdi ve videodaki şelale Tangará de Serra'daki Queima Pé Nehri'nin bir parçası.

SEMA yaptığı basın açıklamasında, "Sema-MT, sorumluların kim olduğunu bildirebilmeleri için alan sahiplerini bilgilendirecek ve suya salınan malzemeye bağlı olarak çevresel bir zarar olup olmadığını belirleyecek" dedi. “Sema-MT'den iki sunucu ve Tangará da Serra Belediyesi Sekreteri'nden dört sunucudan oluşan bir ekip, sahada ve yakınlarda şikayeti araştırıyor.”

Haberin Devamı

Yerel bir medya kuruluşu, ifşa partisinin arkasındaki kişilerden biriyle temasa geçtiklerini, kendilerine kimyasal ürün kullanılmadığını ve soruşturma bitene kadar da daha fazla yorum yapmayacaklarını söylediklerini duyurdu.

Sonraki Haber