Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı kabul etti

Avrupa Siyasi Topluluğu’nun toplantısı nedeniyle Prag’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı kabul etti. İki ülke liderler düzeyinde en son olarak 2009 yılında görüşmüştü. Erdoğan, ayrıca Prag'daki ziyaretinde birçok liderlerle de bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un girişimiyle oluşturulan Avrupa Siyasi Topluluğu'nun ilk toplantısı Prag'da düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Prag'da yapacağı en önemli görüşmelerinden biri Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan arasındaki görüşme başladı. Prag Kalesi'ndeki kabul basına kapalı gerçekleşti.

En son 2009 yılında görüşmüşlerdi

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için bulunduğu Prag'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti. İki ülke liderler düzeyinde en son olarak 2009 yılında görüşmüştü.

Aile fotoğrafı çektirdiler

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un öncülük ettiği Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi, AB üyesi ve üye olmayan 43 ülkenin liderini bugün Çekya’nın başkenti Prag’da bir araya getirdi.

Erdoğan’ın akşam saatlerinde yurda dönecek

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor. Erdoğan’ın günübirlik ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Truss ve Hollanda Başbakanı Rutte ile sohbet etti

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya’nın başkenti Prag’da İngiltere Başbakanı Liz Truss ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi için geldiği Çekya’nın başkenti Prag’da temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Liz Truss ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ayaküstü sohbet etti.

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi

Zirvede Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin yanı sıra üye olmayan 17 ülkenin devlet ve hükümet başkanları da yer alıyor.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre oturumlarda barış ve güvenlik, enerji, iklim ve ekonomik durum bakımından halihazırda Avrupa’nın karşı karşıya olduğu gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

Sonraki Haber