Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan normalleşme açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 81 ilinden 560 gençle videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 81 ilinden 560 gençle videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Normal hayata döneceğimiz günler yakın.17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk Kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de okulların açılışıyla ilgili süreç olacak.

Tam kapama uzayacak mı?

Bir süre daha fedakarlık gerekli, tedbirlere uyarsak normale çabuk döneriz. Vefat ve vaka sayısında azalma var. Aldığımız önlemlerin sonuç verdiğini düşünüyoruz. 

Haberin Devamı

Uzaktan eğitim devam edecek mi?

Şu an kabinenin en önemli gündem maddesi bu konu. Normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk Kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de okulların açılışıyla ilgili süreç olacak. Salgının şüphesiz ki, inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mani oluyor. Şu anda vaka ve vefat sayılarında ciddi manada düşüş var.

Tedbirlere sıkı sıkıya riayet ederek bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayatımıza döneceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Her fırsatta gençlerle bir araya gelmeye onlarla sohbet etmeye onları dinlemeye büyük önem veriyorum. Çünkü biz gücümüzü, heyecanımızı gençlikten alıyoruz.

Bugüne kadar oluşturduğumuz güçlü eğitim-öğretim ve bilişim altyapısıyla eğitimlerinizi uzaktan ama kesintisiz sürdürmenizi sağladık. Sosyal yaşamla ilgili olarak ise bir süre daha hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Tedbirlere sıkı sıkıya riayet ederek, bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayatımıza döneceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Bu vesileyle her birinize Rabb'imden başarılı ve sağlıklı bir gelecek temenni ediyorum.

Haberin Devamı

Yarın akşam Diyarbakır anneleriyle iftar yapacağım. 

BM üyeliği hakkında

Birleşmiş Milletlerde tüm ülkeler daimi üye olabilmeli. Bunu her gittiğimiz ülkeye anlatıyoruz ve bunu kabul ediyorlar. Şu anda dünya, 5 tane daimi üyenin dudağının arasında. Bu adil bir dünya değil. Yeni bir dünyayı hep birlikte kuracaksak bunu ben göremesem bile inşallah sizler(gençler) bunu başaracaksınız.

Savunma Sanayi

Haberin Devamı

Şu anda ciddi manada savunma sanayinde ihracat yapan ülke konumundayız. İthalat değil, ihracat. Artık biz SİHA'larımızın bütün mühimmatını da Türkiye'de yapıyoruz."

Hayvanseverliğin siyasi tarafı olmaz

Adalardaki atların bir canlıya yakışmayacak şartta çalıştırılması bizim de gündemimizdeydi. Eski Büyükşehir Belediye Başkanlarımız çeşitli çalışmalar yapmışlardı. Bu hazırlıklar uygulanamadan İBB'de yönetim değişti.

İstanbul'un atlarına dahi sahip çıkamayanların diğer konularda ne yaptığını düşünmek bile istemiyoruz. Tüm bu olup bitenleri İstanbul halkıyla birlikte milletimiz görüyor.

Transkript müjdesi

Gereken talimatları verdik. YÖK, üniversitelerle gerekli koordinasyonu sağlayarak hazırlıklarını tamamladı. Artık gençlerimiz transkript belgelerini istedikleri yerden çift dilli olarak herhangi bir ücret ödemeden hızlı bir şekilde alabilecekler. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin aileleri ve arkadaşlarına selamlarını ileterek, "Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum." dedi.

Sonraki Haber