Bakan Çavuşoğlu: Endişelerimiz meşrudur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "NATO'nun açık kapı politikasını açık bir şekilde destekliyoruz. Bizim endişelerimiz gayet meşrudur ve endişelerimiz ortadadır" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Finlandiya ile İsveç'in PKK ve YPG terör örgütleriyle ve mensuplarıyla yaptıkları görüşmeler ve özellikle İsveç'in silah yardımı yapmasıyla birlikte tüm rahatsız olduğumuz konuları açık şekilde sergiledik. Bunları fotoğraflar ve belgelerle müttefiklerimize de anlattık" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "NATO'nun açık kapı politikasını açık bir şekilde destekliyoruz. Bizim endişelerimiz gayet meşrudur ve endişelerimiz ortadadır" diye konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Dün akşam çalışma yemeğinden gayri resmi şekilde NATO'nun genişlemesi konuşuldu. Toplantıya İsveç ve Finlandiya bakanları davet edildi. Türkiye olarak bu konudaki tutumumuzu net bir şekilde belirttik. NATO'nun açık kapı politikasını açık bir şekilde destekliyoruz. Burada müttefiklik dayanışması çok önemlidir. Bu iki ülkenin olası üyeliğine karşı Türkiye'nin görüşünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cuma günü paylaşmıştır. Biz de bu durumun gerekçesini burada anlattık. Bu iki ülkenin terör örgütü PKK mensubu kişilerle yaptığı görüşmeler ve İsveç'in silah yardımı yaptığını müttefik üyelerine anlattık. Bu iki ülkenin savunma sanayii konusunda Türkiye'ye kısıtlaması devam ediyor. NATO'ya üye olacak bu ülkelerin NATO üyesi ülkeye bu tavrı kabul edilemez. Bizim endişelerimiz gayet meşrudur ve endişelerimiz ortadadır. NATO'nun genişlemesine karşı değiliz.

Sonraki Haber