Dynamic Island neden iPhone 14 Pro modellerine özel? iPhone 14'te neden hala çentik var?

Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max'te çentik yerine Dynamic Island çözümünü kullansa da, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus yine bildiğimiz çentikle geldi. Peki ama Apple neden böyle bir karar almış olabilir?

AppleiPhone 14 serisi ile çentikten bir nebze de olsa vazgeçti ve bizleri Dynamic Island isimli yeni bir “çentik” sistemi ile tanıştırdı. Ancak bunu iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ile sınırlayan Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta eski tip çentiği korumaya devam etti. Peki, neden? Neden iPhone 14'te hala bir çentik var?

iPhone 14'te neden hala çentikle bulunuyor?

Apple, iPhone 14 ve 14 Plus'ın neden çentiğe sahip olduğunu resmi olarak belirtmedi, ancak iPhone 14 Pro ve Pro Max'te yeni “Dinamik Ada” (Dynamic Island) adı verilen yeni bir sisteme geçiş yaptı.

Haberin Devamı

Apple'ın Dinamik Ada özelliğini iki nedenden ötürü iPhone 14 Pro serisine özel hale getirdiğini düşünüyoruz. Birincisi teknoloji meraklılarının tahmin edebileceği gibi elbette alıcıları daha pahalı iPhone Pro modellerini almaya ikna etmek. İkincisi ise temel iPhone modellerindeki kar marjını koruma amacında bulunduğu.

iPhone satın alan çoğu kişi, daha pahalı oldukları ve genellikle daha fazla pil ömrü, daha iyi kamera donanımı ve daha büyük bir ekran dışında önemli bir yükseltme sunmadıkları için üst düzey Pro modellerini seçmiyor. Dolayısıyla alıcılar, paralarının karşılığını en iyi veren iPhone neyse onu alıyorlar. Ancak 2022'de Apple bunu değiştirmek istiyor.

Apple, Dinamik Ada kesiminin yanı sıra A16 Bionic çipi de iPhone 14 Pro serisine özel hale getirerek Pro ve Pro olmayan modeller arasındaki farkı daha da artırdı. Apple muhtemelen bundan sonraki serilerinde de benzer politikayı gözetecek. Yani bir nevi parayı veren düdüğü çalacak.

Haberin Devamı

Apple'ın bakış açısına göre, iPhone 14 Pro ve Pro Max, geçen yılla aynı maliyete sahip olmalarına rağmen yeni çipi ve Dinamik Ada kesimli tasarımı sundukları için teknik olarak giden iPhone 13 Pro modellerinden daha ucuz. Dolayısıyla Apple bu çerçeveden bakıldığında iPhone 14 ve 14 Plus'taki kar marjını korumak için çentik ve A15 Bionic çipi kullanmak zorunda kalmış olabilir.

Sonraki Haber