Efsane oyuncu Stuart Damon hayatını kaybetti

Televizyon tarihinin bir dönemine damga vurmayı başaran isimler arasında yer alan General Hospital dizisinin yıldızı Stuart Damon 84 yaşında hayatını kaybetti.

Amerika'da yaklaşık 30 yıl boyunca yayınlanan General Hospital dizisindeki Dr. Alan Quartermaine rolüyle tanınan Stuart Damon 84 yaşında hayatını kaybetti. Efsane oyuncu bir kaç yıldır böbrek yetmezliği çekiyordu.

Damon'ın oğlu Christopher, babasının ölümünü doğruladı. Christopher, babasının olmayı en sevdiği yerin General Hospital seti olduğunu söyleyerek, "Alan'ı oynamayı çok seviyordu ve bu rolü ve bu işi her zaman çok takdir ediyordu. Bu onun tutkusuydu" dedi.

Dizide Alan'ın evlatlık kızını oynayan Amber Tamblyn ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Suart'ın ölümünü duymak beni kahretti. 7 yıl General Hospital'da babamı oynadı. Her zaman kibar ve sevgi dolu bir insandı. Bizi her zaman güldürmeyi başardı. Huzurla uyu dostum" dedi.

Stuart Damon, 1977'de canlandırmaya başladığı karateri rol icabı öldüğü 2007 yılına kadar kesintisiz olarak oynadı. Daha sonra ise zaman zaman kendisinin hayaleti olarak görünmeye devam etti.

Sonraki Haber