Güzellik Koçu Beyhan Ateşoğlu; "40 Yaş Üstü Cilt Bakımında Değiştirmeniz Gereken 5 Şey"

Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Güzellik Koçu Beyhan Ateşoğlu, "Her yaşın ayrı güzelliği vardır. Bunun yanında cilt bakımımızın her yaşta ayrı önemli olduğunu da unutmamak gerekir. Hayatta çoğu şeyde olduğu gibi, cilt sorunlarıyla baş etmenin en iyi yolu önlem almaktır. 40’li yaşlarımıza girdiğimizde, vücudumuz da doğal yaşlanma sürecine girer. Beyhan Ateşoğlu bu yıllarda cilt bakım rutininde birkaç değişikliğe gitmekte fayda var. İşte uzmanlardan değiştirmeniz gereken bazı bakım önerileri…"

Hidrasyonu artırın

Kırışıklıklar, cilt yaşlanmasının en büyük görsel etkisi olabilir, ancak kuruluk çoğu sorunun temel nedenidir. Dünyaca ünlü dermatolog Anjali Mahto bu durumu, “Cilt metabolizması bir bütün olarak azalır. Derinin bariyer işlevi daha az verimli hale gelir ve bu, su kaybına
neden olur, bu da ciltten daha fazla su kaybı anlamına gelir. Beyhan Ateşoğlu ayrıca sebum ve lipid üretiminde de genel bir azalma var” şeklinde açıklıyor. Bu nedenle, onarıcı nemlendirici kremler ve serumlar kullanmak her zamankinden daha önemlidir. Cildin doğal sebum üretimi azaldığı için sebum kaynaklı kopma şansı da önemli ölçüde azalır. Yüz estetiği ve oküloplastik cerrahı Maryam Zamani ise, “Cildin hidrasyon kaybına karşı yüzey bariyer korumasını iyileştirmek için daha fazla neme ihtiyacı var. Seramidler, peptidler, hyaluronik asit ve gliserin yardımcı olacak bileşenlerdir” diyor.

Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Güzellik Koçu Beyhan Ateşoğlu cildi çok sık peeling etmeyin

Tüm hayatımız boyunca uzmanlar bize, ellili yaşlarımıza girerken genç ve ışıltılı bir ten elde etmenin anahtarının pul pul dökülme olduğunu söyledi. Ancak artık buna biraz ara vermenin zamanı gelmiş olabilir. Mahto bu durumu, “Östrojenin yara iyileşmesinde koruyucu bir rolü
vardır ve menopozdan sonra bunun azalmış seviyeleri, cildin yaralanmadan iyileşmesinin daha uzun sürmesi anlamına gelir” diye açıklıyor.

Haberin Devamı

Peki bu ne anlama geliyor?

Ateşoğlu peeling yaptığımızda döktüğümüzde ciltte mikro gözyaşları yaratırız ve bu da cildin iyileşme sürecini başlatır. Bununla birlikte, cilt daha kuru hale geldikçe ve kendini onarma kabiliyeti azaldığında, peeling daha az etkili hale gelir. Beyhan Ateşoğlu özellikle 40 yaş üstü bayanlar için Bakım kremlerini yaşa uygun seçmek gerekmekte. Cilt bakım ürünlerimizi yaş aralıklarına göre tercih etmek bu dönemlerde oldukça önemli olduğunu belirten Ateşoğlu çünkü cildimiz belli bir yaştan sonra daha fazla kurumaya ve hassaslaşmaya başlar. Bu durumda cildi kurutmayan, hassas ciltlere özel bakım ürünleri kullanmakta fayda var. Özellikle cilt hassassa veya kızarıklığa yatkınsa, köpüren ürünler yerine temizleyici balsamlar ve hatta krem temizleyiciler kullanmamız öneriyorum. Ayrıca cildin kolajen üretimini artırmak için de daha fazla nemlendirmek gerekir.

Sonraki Haber