İnternet hızlandırmanın 5 yolu! İnternetimi nasıl hızlandırabilirim?Telefon, laptop, tablet internet hızlandırma yolları

"İnternetimi nasıl hızlandırabilirim?" sorusu günlük hayatta oldukça sık araştırılan bir soru. Sizler için İnternet hızlandırmanın 5 yolunu sıraladık. Artık internetiniz daha hızlı olacak. İşte, Telefon, laptop, tablet internet hızlandırma yolları...

Modern dünyada internet olmadan tek bir günümüz bile geçmezken yavaş internet hayatımızı çekilmez kılabiliyor. İnternetimizi hızlandırmak için çeşitli yollar denesek de bazılawrı işe yaramıyor. Haberimizi okuduktan sonra "İnternetimi nasıl hızlandırabilirim?" sorusunu son kez sormuş olacaksınız. Yavaş internet bağlantısı sorunu yaşayanlar için İnternet hızlandırmanın 5 yolunu sıraladık. Bunları yapınca İnternet hızında sıkıntısı yaşamayacaksınız. İşte, Telefon, laptop, tablet internet hızlandırma yolları...

İNTERNET HIZLANDIRMANIN 5 YOLU

Öncelikle internet bağlantınızı hızlandıracak 5 yolu sıraladık:

Haberin Devamı

1. Router ve modemi yeniden başlatın

2. Modemin veya router’ın yerini değiştirin

3. Modeme bağlı cihazları kontrol edin

4.Wi-Fi yerine ethernet kablosu kullanmayı deneyin

Haberin Devamı

5. İnternet planını veya ISS’i değiştirin

Şimdi detayları ile bu yolları açıklayalım.

İNTERNETİMİ NASIL HIZLANDIRABİLİRİM?

İnternet bağlantınızı hızlandıracak birinci yol "Router ve modemi yeniden başlatmak." Teknolojik cihazların çoğunda bu yöntemi kullanırız. Bir vihaz bozulduğunda, donduğunda vs. o cihazı kapatıp açmak çoğunlukla işe yarar. Bunu internet dağıtıcısı olarak kullandığınız modem veya router’da da kullanabiliriz. Modemi kapatıp açarak aslında önbelleğe alınmış olan verileri verileri ve gerekli olmayan arka plan işlemlerini temizler. Bunun yanı sıra ISS ile bağlantınızı canlandırır. Router ve modemi yeniden başlatma adımları şöyle:

Haberin Devamı

1. Modem veya router’ı kapatın.

2. Güç kablosunu çıkarın.

3. 10 – 20 saniye bekleyin.

4. Güç kablosunu takın.

5. Tekrar açın ve internetin yeniden bağlanmasını bekleyin.

İkinci adım ise Modemin veya router’ın yerini değiştirmek. Modem ve router sinyalleri, duvar ve kapı vs. yanında olduğunda engellenebilir. Bu yüzden modeminizi farklı bir yere taşıyarak daha iyi sinyal kalitesi ve hız sağlayababilirsiniz. Modeminizin yerini değiştirmek de zorlu çekebilirsiniz. İnternet ve elektrik tesisatından kaynaklı sorunlar oluşturabilir. Bu yüzden eğer kullanmıyorsanız router satın alabilirsiniz. 

Üçüncü adım Modeme bağlı cihazları kontrol etmek. Birçok cihaz aynı internet ağına bağlıysa bu durum internet bağlantısının yavaşlamasına neden olabilir. Bundan dolayı, gerekli olmayan tüm cihazları internet ağınızdan çıkarmanız gerekir. Bunun için modeminizde geliştirilmiş bir uygulama varsa  ağınıza bağlı tüm cihazları görüntüleyebilir ve ağdan çıkartabilirsiniz. Ya da internet ağınızın Wi-Fi şifresini değiştirebilirsiniz.

Dördüncü adım, Wi-Fi yerine ethernet kablosu kullanmayı denemek. Artık günümüzde çoğunlukla kablosuz internet kullanılsa da bilmelisiniz ki kablolu interner her zaman daha iyidir. ISS’in sağladığı en yüksek internet hızına  ulaşmak için ethernet kablosu kullanmayı deneyin.  Kablolu bağlantı hem daha hızlı hem daha güvenli olacaktır. Akıllı Tv veya oyun oynadığınız bilgisayarlarda kablolu bağlantıyı tercih edebilirsiniz. 

Beşinci ve son adım ise İnternet planını veya ISS’i değiştirmek. Her şeyi denediniz fakat internetiniz hala mı yavaş? O zaman internet planınızı sorgulamalısınız. İnternet bağlantısının olduğuna bina altyapısı her firmada aynı sonucu vermeyebilir. İnternet firmanızdan memnunsanız da planınızı değiştirmeyi deneyin.  ISS’ten hız sorunlarınızile ilgili bilgi de alabilirsiniz. 

Sonraki Haber