iPhone kullanıcıları dikkat! WhatsApp bu sürümü iPhone üzerinden desteklemeyi bırakıyor...

iPhone kullanıcıları dikkat! Platformlar arası çalışma özelliğine sahip anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulaması WhatsApp büyük bir açıklama yaptı. WhatsApp bu sürümü iPhone üzerinden desteklemeyi bırakıyor...

WhatsApp bazı iPhone kullanıcılarını etkileyecek büyük bir karar aldı. WABetaInfo tarafından yapılan açıklamaya göre, iOS cihazların bir kısmı uygulamaya erişemeyecek. Bu durum, aşağıdaki akıllı telefonlardan birine sahipseniz çok yakında uygulamanın sizde çalışmayacağı anlamına geliyor.

 WABetaInfo durumu şöyle bir yazıyla açıkladı: "WhatsApp, 24 Ekim 2022’den itibaren bu iOS sürümünü desteklemeyi durduracaktır. Lütfen Ayarlar > Genel bölümüne gidip Yazılım Güncellemesi’ne dokunarak telefonunuzu son iOS sürümüne güncelleyin." 

WhatsApp, iOS 10 ve 11 desteğini kesiyor. WhatsApp, iOS 12 işletim sistemini desteklemeyen iPhone 5 ve iPhone 5C modellerinde çalışmayacak. iPhone 5S dahil olmak üzere iOS 12 ve daha yeni bir sürümle uyumlu olan iPhone’larda ise sorunsuz çalışmaya devam edecek.

Haberin Devamı

WhatsApp açıkladı!

Geçtiğimiz yıl WhatsApp, Android 4.0.3 ve iOS 9 desteğini de sonlandırmıştı. Bu karardan sonra yalnızca iOS 10 ve üzeri bir sürümle uyumlu telefonlarda çalışmaya devam ediyordu.  WhatsApp, hangi işletim sistemini destekleyeceğini ve desteklemeyi bırakacağını şöyle açıklıyor:

“Desteklemeye son vereceğimiz işletim sistemlerini belirlemek amacıyla, diğer teknoloji şirketlerinin de yaptığı gibi, her yıl en eski ve en az sayıda kişi tarafından kullanılmakta olan cihaz ve yazılımları tespit ediyoruz. Bu cihazlar, en yeni güvenlik güncellemelerinden veya WhatsApp’ı çalıştırmak için gereken işlevlerden de yoksun olabiliyor.”

Haberin Devamı

Kaynak: ShiftDelete

Sonraki Haber