Çalınan dizel aracını benzinli olarak bulunca sevinemedi

İstanbul'dan çaldıkları otomobilleri sahte plakalarla götürdükleri Adana'da sattıkları iddia edilen 3 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin İstanbul-Adana arasında adeta mekik dokudukları ortaya çıktı.

İstanbul'daki araç hırsızlarının haftada bir kaç kez uçakla  gelip çaldıkları otomobillerle geri  döndükleri kendi aralarında şifreli konuştukları tespit edildi. Şüphelilerle birlikte 29 çalıntı araç bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Bir yıl önce çalınan otomobilini teslim almaya gelen öğretmen Bayram Tuncer şok yaşadığını söyleyerek "Arabam dizeldi, ancak motoru değiştirip benzinli yapmışlar. Başka motor ve şasi numaraları takmışlar. Bulunduğuna sevinemedim otomobil trafiğe çıkamayacak durumda.Aracı trafikten çekip hurda olarak satmak zorundayım." dedi. Öte yandan köye gitmek için eşyalarını yükledikleri gece aracı çalınan Emine Uzun gözyaşları içinde otomobilini teslim aldı. 

 Yanlarında plakalarla istanbul'a geliyorlarmış

Oto Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı dedektifler hırsızların uçakla İstanbul'a geldiklerini, yanlarında çalıntı otomobillere takacakları sahte plakaları da getirdiklerini ortaya çıkardı. Yapılan takipler sonucu bavullarındaki plakalarla havalimanına gelen hırsızların, İstanbul'daki suç ortakları ile buluştukları, getirdikleri  plakaları kayıtlı aynı model ve marka  çalıntı araçlara takarak karayolu ile Adana'ya döndüklerini tespit etti.

Haberin Devamı

Kendi aralarında şifreli konuşuyorlarmış

Şüphelilerin ayrıca aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında şifreler kullandığı belirlendi. Polis yaptığı teknik takip sırasında da bu şifreleri tek tek çözdü. Şüphelilerin çalıntı araçlara kendi aralarında "Gözlük" şifresi verdikleri, "Gözlükler hazır mı almaya geliyoruz." şeklinde konuştukları belirtildi. İstanbul'a hırsızlık için gelen şüphelilerin ise "Yine tatile çıkıyoruz." diyerek şifreli mesajlarla birbirleriyle haberleştikleri öğrenildi.

Sonraki Haber