Kadın iç çamaşırlarının önünde neden fiyonk var? Kadın iç çamaşırlarındaki fiyonkun anlamı ne?

Kadın iç çamaşırları önünde neden fiyonk olduğu merak ediliyor. Kadın iç çamaşırlarındaki fiyonkun anlamı ne? İşte detaylar...

Birçok kadın üzerinde fiyonk bulunan iç çamaşarları giyse de o fiyonkun neden çamaşırın üstünde olduğunu bilmiyorlar. Bir Reddit kullanıcısı işte bu konuyu merak etti ve öğrendikleri karşısında şaşkına döndü. Kadın iç çamaşırlarındaki fiyonkun anlamı ne? İşte detaylar...

Kadın iç çamaşırlarının önünde neden fiyonk var?

İç çamaşırlarındaki fiyonkun anlamını öğrenen herkes şoke oldu. İstemsiz bir şekilde en çok tercih edilen kadın iç çamaşırların biri olans bu firyonklu çamaşırları Reddit adlı bir kullanıcı araştırdı. Ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

Bir Reddit kullanıcısı bir forumda iç çamaşırı ile ilgili "Neden bu kadar çok iç çamaşırın önünde o küçük fiyonklardan var? Bu gelenek nereden geliyor?" diye sordu.
Reddit'e cevap şöyle geldi:

Haberin Devamı

"Fiyonk, iç çamaşırların üst kısımlardaki dantellerden geçirilmiş bir parça kurdeledir. Küçük fiyonk, o kurdeleyi bağladığınız yerdir ve tabii ki ön taraftadır çünkü böyle bir şeyi yapmanın en kolay yeri orasıdır. Bu nedenle fiyonk, güzel görünmesinin yanı sıra, iç çamaşırınızı olması gerektiği yerde tutmasını da sağlar.

Başka bir Reddit kullanıcısı ise bu durumun sebebini şöyle anlattı:
"Daha önce kadınlar gün ışığından önce kalkıp karanlıkta ya da mum ışığında giyinirdi. Bu fiyonklar çamaşırların ön tarafının hangisin olduğunu bulmada fayda sağlıyordu. Ancak günümüzde bu fiyonklar daha çok dekoratif amaçlı kullanılmaktadır."

İç çamaşarıların önünde fiyonkun kullanım sebebini öğrenenler şaşkına döndü. Bir kişi, "O lanet fiyonkun ne için orada olduğunu hep merak etmişimdir. Onları her zaman biraz aptal bulmuşumdur ama onları görmezden gelmeyi öğrendim. Başlangıç ​​olarak neden orada olduklarını bilmek ilginç." sözleriyle şaşkınlığını aktardı.

Haberin Devamı

Başka bir kişi ise "Onları her zaman çıkarırım" dedi. Aynı fikirde olan bir diğer işi de, "Gerçekten sinir bozucular. Onları her zaman koparırım" diye konuştu.

Kadın iç çamaşırlarındaki fiyonkun anlamı ne?

Kadın iç çamaşırlarının çoğunda, sütyenlerin orta birleşim kısmında ve çamaşırların tam orta kısmında neden kurdele bir fiyonk vardır? Estetik bir dokunuş haricinde hiçbir işlevsel amacı bulunmayan bu kurdelelerin Rönesans dönemi iç giyiminden bu yana değişmeyen tek unsur olduğunu söyleyebiliriz.

Sonraki Haber