Kültür Sanat

Ferzan Özpetek'e İtalya'da özel ödül

İtalya'da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek, Roma'da ANICA tarafından düzenlenen törende özel bir ödüle layık görüldü.

Ünlü isim hayatını kaybetti

Bir süredir kanserle mücadele eden eski Amerikan futbolu oyuncusu O.J. Simpson'ın 76 yaşında vefat etti. Simpson, eski eşini ve eski eşinin sevgilisini öldürme iddiasıyla tanınmış, ancak cinayet davasında beraat etmişti.

Müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri değişti

Turizm sezonu boyunca Aspendos, Side, Patara, Hierapolis, Efes ören yerleri gece 00.00'a kadar ziyarete açık olacak.

Efsane dizi geri mi dönüyor?

Oyuncu ve senarist Gülse Birsel, fenomen dizi Avrupa Yakası'nın ekranlara geri döneceği yönündeki iddialar üzerine bir açıklama yaptı.

Netflix'te en çok izlenen filmler belli oldu!

Kaliforniya merkezli Netflix şirketi, her hafta yayınladığı 'Top 10' listesini paylaştı. Geçtiğimiz hafta Türkiye'de en çok izlenen filmler belli oldu.

Ruzy Gallery'de çocuklarla sanat buluşması

Modern ve çağdaş sanata odaklanarak, farklı disiplinlerden sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan Ruzy Gallery, “Müze Müze Geziyoruz” etkinliği kapsamında çocukları ağırladı. Farklı yaş grubundaki çocuklar, sanat eğitmeni Emel Niğdeli ile birlikte sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Uyandığımız Çağ” adlı sergisini gezerek eserleri inceledi. Çocuklar, Güneştekin’in eserlerinden ilham alarak kendi resimlerini de çizdiler.

Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Duayen sinemacı 87 yaşındaki Türker İnanoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirdi. İnanoğlu için bugün ailesi ve sevenleri tarafından bir tören düzenlendi. Törene sanat camiasından çok sayıda isim katıldı.

Sinemalarda bu hafta: 8 yeni film vizyonda

Sinemaseverler için bu hafta vizyon yine dopdolu. Aksiyon, macera, dram, fantastik birçok türde filmler beyazperdede olacak.

Haftanın en fazla izlenen filmleri açıklandı!

18-24 Mart 2024 haftasında Netflix'te en çok izlenen filmler açıklandı. Bu hafta zirveye 'İrlanda Rüyası' oturdu.

Müslüm Gürses hayranlarına müjde!

2013 yılında hayata veda eden arabesk müziğin usta sesi Müslüm Gürses'in hiç duyulmamış şarkıları "Tozlu Raflar "isimli albümle hayranlarıyla buluşacak.

Haftanın filmleri (29 Mart 2024) neler?

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 9 film vizyona girdi. 29 Mart Cuma gününden itibaren hangi filmler vizyona girdi? işte 29 Mart Cuma gününden itibaren vizyona giren filmler...