Masumlar Apartmanı Gülben kimdir? Merve Dizdar kaç yaşında, nereli? Gülben'in hastalığı nedir?

Merve Dizdar; Birkan Sokullu, Ezgi Mola, Aslıhan Gürbüz ve Melisa Şenolsun ile birlikte TRT1’in sevilen dizisi Masumlar Apartmanı’nda başrolü paylaşıyor. Peki, Masumlar Apartmanı Gülben kimdir?

TRT 1’in sevilen dizisi Masumlar Apartmanı heyecanla izlenilmeye devam ediyor. Ezgi Mola, Birkan Sokullu, Melisa Şenolsun, Aslıhan Gürbüz, Tansel Öngel, Metin Coşkun, Esra Ruşan, Uğur Uzel, Atilla Şendil ve Emir Özden gibi ünlü oyuncuları buluşturan Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben karakterine hayat veren Merve Dizdar gündeme geldi.

Ünlü oyuncu Merve Dizdar, 47. Pantene Altın Kelebek Ödül töreninde başrol arkadaşı Ezgi Mola ile ‘Yılın en iyi kadın oyuncusu’ ödülünü aldı. Eski eşi Gürhan Altundaşar ile beraber görüntülenen ünlü oyuncu gündeme geldi. İşte, başarılı oyunculuğu ile takdir toplayan Merve Dizdar’ın hayatı…

 

Haberin Devamı

MASUMLAR APARTMANI GÜLBEN KİM?

Masumlar Apartmanı Gülben karakterini Merve Dizdar canlandırmaktadır. Ailenin en sessiz, en göze batmayan ve hiçbir konuda fikri sorulmayan üyesidir. Bütün hayatını ablası Safiye’nin boyunduruğu altında geçirmiştir. Kimseden sevgi görmemiş olan Gülben, kurtuluşunu aşkta arar ve sıklıkla olmayacak hülyalara kapılır.

 

MASUMLAR APARTMANI GÜLBEN'İN HASTALIĞI NE?

Haberin Devamı

Masumlar Apartmanı Gülben'in hastalığı obsesif bozukluk olarak görülmektedir. Masumlar Apartmanı dizisinde Han'ın kardeşi olan Gülben, Han'ın arkadaşı eve geldiğinde ona gösterdiği romantik ilgiden, kapıyı açarken banyo ve salon arasında terlik değiştirmeye gerek duymamasından obsesif bozukluk olmama ihtimalide vardır.

Gülben karakterin sürekli temizlik yapmasının sebebi pis olduğunu düşünmesi değil de ablasının öyle istemesi veya ablasının kızacağından korkması. Zaten ilk bölümün başında altına kaçırma problemi olduğu görüldü. Altına idrar ve dışkı yapma obsesif annelerin çocuklarında daha çok görülen bir durumdur. Bir nevi bilinçdışı bir tepki aslında, 'senin temizliğinin içine böyle ederim' demek gibi bir şey. 

 

MERVE DİZDAR KİMDİR?

Haberin Devamı

Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Kendisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk Bölümü'nden mezun olmuştur. Kadir Has Üniversitesi'nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapmıştır.

Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp. Craft Tiyatro'da devam etmektedir. İlk sinema deneyimi "Bir ses böler geceyi" filminde, Cem Davran ile yapan Dizdar, Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar, Çılgın Dershane Üniversite’de gibi başlıca dizilerin yanı sıra, son olarak Beş Kardeş dizisiyle seyircileriyle buluşmaktadır.

Ayrıca TRT ÇOCUK kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan şenliğe doğru adlı çocuk programlarının sunuculuğunu üstlenmiştir.

 

MERVE DİZDAR BOŞANDI MI? GÜRHAN ALTUNDAŞAR KİMDİR?

Gürhan Altundaşar 1984 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Çeşitli tiyatrolarda yer aldıktan sonra 2013 yılında İstanbul'a taşındı. 2016 yılında Yılmaz Erdoğan yönetimindeki BKM Mutfak ekibine katıldı.

2018'de kendisi gibi oyuncu olan Merve Dizdar ile evlendi. 2019 yılında Organize İşler Sazan Sarmalı adlı sinema filminde rol aldı, aynı yıl Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Çok Güzel Hareketler 2 adlı komedi programında yer almaya başladı. Bu programdaki "Açın Kapıyı" skeçlerinde canlandırdığı "Necdet" karakteri ile geniş kitlelere ulaştı.

Merve Dizdar 16 Haziran 2021'de yaptığı sosyal medyada yaptığı açıklamada boşanacaklarını duyurdu. Dizdar şu ifadeleri kullandı; "Gürhan'la karşılıklı konuşarak ve arkadaş kalarak ayrıldık. Fakat bunu dışında ortaya atılan çirkin iddiaların hiç gerçeklik payı yok. Yapmayın böyle şeyler... Zor bir dönem yeterince. Ne Gürhan ne de ben birbirimizi aldatmadık. Kimseyle yasak aşk yaşamadık. Sadece bitti! Rica ediyorum."

Sonraki Haber