Pürüzsüz bir cilde nasıl sahip olabilirim? Thulium lazer nedir?

Akneli, sivilceli ya da pürüzlü bir cilde sahipseniz hiç endişelenmeyin. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen herkes 'pürüzsüz cilde nasıl sahip olabilirim?' gibi aramalar yapıyor. Thulium lazer ile pürüzsüz bir cilde sahip olmanız mümkün. Peki Thulium lazer nedir? Thulium lazer zararlı mıdır?

Gündelik hayatın yorgunluğu, stresi, beslenme düzenimiz, kullandığımız ilaçlar, sigara, alkol vs. hepsi cildimizde istemediğimiz bir görüntü oluşturuyor. Sağlığına dikkat etmeye başlayan veya 'fotoğraf çekinirken cildim pürüzlü çıkıyor' diyen ya da cildine dokunduğunda eline gelen pürüzden rahatsız olan herkes 'Pürüzsüz bir cilde nasıl sahip olabilirim?' gibi araştırmalar yapıyor. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak artık mümkün. Pürüzsüz cilt görünümü için yeni yöntemlerden biri olan Thulium lazer cilt problemi olan kişilere sayısız fayda sağlıyor. Peki  'Thulium lazer nedir?' ve 'Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın yolları nelerdir?' Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka Thulium lazer uygulaması ile cilt bakımı konusunda merak edilenleri sizler için anlattı.

Pürüzsüz bir cilde nasıl sahip olabilirim? Thulium lazer nedir?

Pürüzsüz bir cilde nasıl sahip olabilirim?' diyorsanız. Bu yazımız tam da size göre. Thulium Lazer ile artık pürüzsüz bir cilde sahip olmak çok kolay. Peki, nedir bu Thulium lazer? Op. Dr. İlsun Aka'nın anlattıklarına gelin birlikte bakalım...

Haberin Devamı

Thulium lazer; 1927 mm dalga boyuna sahip, medikal estetik alanında kullanılan yeni jenerasyon franksiyonel lazerdir. Cildin hem üst tabakasına hem de alt tabakasına etki ederek epidarmal dokuyu soymadan ciltte mikro kanallar açar.

Thulium lazer leke tedavisinde yüksek enerji ile uygulandığı gibi cilt yenileme amaçlı cildi soymadan cilt üzerinde mikron düzeyde kanallar açarak mevcut kokteylleri yedirmek için düşük enerji kullanılarak uygulanabilir.

Haberin Devamı

Thulium lazer zararlı mıdır?

Thulium lazer cilt yüzeyine herhangi bir zarar vermez. Lazer etkisi ile oluşan kızarıklık yaklaşık 30 dakika içinde kendiliğinden geçecektir. Lazer uyguladıktan sonra cildin ihtiyacı olan bileşenler doktor tarafından teşhis edilip belirlenir ve ciltte açılan mikrokanallar aracılığıyla deri altı dokulara taşınır. Cildin ihtiyaç duyduğu bileşenler içten dışa yenilenmeye başlar.

Haberin Devamı

Thulium lazer ne işe yarar?

Thulium lazer; cilde parlaklık verir, siyah gözenekleri temizler ve gözenekleri kapatır, sağlıklı ve parlak bir görünüm sağlar. Thulium lazer teknolojisi, epidermis ile dermis arasındaki bölgeyi etkileyen bir teknolojidir. Cilt bakımının yanı sıra güneş lekeleri ve çillerde de sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Thulium lazer işlemi ne kadar sürer?

Thulium lazer uygulaması ile cilt yenilemenin en büyük avantajı seans süresinin çok kısa olmasıdır. Etkiyi elde etmek için tek bir seans yaklaşık 7 ila 10 dakika sürer. İşlem esnasında anesteziye gerek yoktur ve hasta ağrı veya acı hissetmez. Aynı zamanda gün içinde sosyal hayata dönülmesi de önemli avantajlardan biridir çünkü operasyon sonrası ciltte iz, leke veya kızarıklık olmaz.

Thulium lazer hangi mevsim yapılmalı?

Thulium lazer ile cilt yenileme tedavisi sonrası özel bir uygulama gerekmez. Aynı şekilde tüm cilt tiplerine güvenle uygulanabilmekte ve yılın 10 ayı içerisinde işlem yapılabilmektedir. Yani farklı teknolojiler gibi sadece kış ya da yaz için uygun değil, aynı zamanda Thulium lazer sayesinde cilt her an pürüzsüzleştirilebilir. Tabii ki güneşe direk maruz kalınmadığı sürece bu mümkündür.

Thulium lazer işlemi acıtır mı?

Thulium lazer uygulamaları leke ve anti aging için, cilt yenilemesinde kullanılan dozlarda daha yüksek enerji gerektirebilir. Bu durumlarda lazere başlamadan önce cilde lokal anestezik krem ​​sürülerek kişinin ağrısı en aza indirilir. Lazer uygulaması sırasında hafif bir yanma hissi ve hafif ağrı yaşanması oldukça doğaldır. Bu durum kişiden kişiye ağrı eşiği değişse de Thulium lazer kullanan kişilerde genellikle şiddetli ağrı olmaz. Yüzdeki hafif yanma hissi bir saat içinde kaybolacaktır. Kızarıklık 24 saat içerisinde geçmekte ve yerini kum taneleri şeklinde hafif sütlü kahve noktalara bırakır. Bu noktalar ise 1 hafta – 10 gün içerisinde kendi kendilerine düşerek yerini daha aydınlık bir cilde bırakmaktadır.

Thulium lazer işleminden sonra ne yapılmalı?

İşlem sonrasında lekelerin oluşumu olasılığını azaltmak için güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.

Sonraki Haber