Salgın bu festivalde başladı! Belçika'da 'Fetiş' festivalinde yayıldı

Dünyayı alarma geçiren maymun çiçeği virüsü salgınında şoke eden bir gerçek ortaya çıktı. 7 Mayıs’ta İngiltere’de ortaya çıkan ve Avrupa geneline ülkeye yayılan virüs, korku yaratıyor.

Yüzde başlayan ve vücuda yayılan ateş, baş ağrısı ve deri döküntüleri şeklinde belirtiler gözlenen hastalıkla ilgili Belçika’dan gelen haberler olay yarattı. Belçika’da başlayan maymun çiçeği virüsü salgınının Antwerp kentinde düzenlenen bir "fetiş festivalinden" yayıldığı ortaya çıktı.

İlk olarak 7 Mayıs'ta İngiltere'de görülen maymun çiçeği virüsü, son 2 haftada Avrupa'da birçok ülkeye yayıldı. Kanada, İngiltere, İspanya, Portekiz, İtalya, İsveç ve ABD'de de görülen virüs giderek daha fazla ülkeye sıçrıyor.

Genellikle hayvandan insana ve insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açıyor.

Salgın 'Fetiş festivali'nde başladı

Haberin Devamı

Dünyayı diken üstünde tutan salgınla ilgili Belçika'dan şoke eden bir haber geldi. 20 Mayıs'ta ilk maymun çiçeği vakasını bildiren Belçika yetkilileri, yeni açıklamalarıyla olay yarattı.

Belçika'da maymun çiçeği virüsünün Antwerp kentinde düzenlenen Darklands isimli "fetiş festivalinden" yayıldığı belirlendi.

Antwerp Tropik Sağlık Enstitüsü dün sabah saatlerinde ülkede ilk vakayı duyurmuş, kısa süre içinde ilk hastayla temaslı ikinci vakanın da teyit edileceğini bildirmişti.

Sonraki Haber