Dele Alli Beşiktaş'ta!

Siyah beyazlı ekip Dele Alli transferinde mutlu sona ulaştı. Everton'ın Alli'nin eski takımı Tottenham ile görüşmeleri nedeni ile uzayan transfer sonuçlandı. Bu akşam İstanbul'da Sivasspor maçında kadroda olacak.

Devre arasında resmiyet kazandırdığı Gedson Fernandes’le imzalara 2022-2023 sezonu kadrosunu hazırlamaya başlayan siyah beyazlılar, ardından sırasıyla Romain Saiss, Cenk Tosun, Wout Weghorst, Jackson Muleka, Emrecan Uzunhan ve Arthur Masuaku'ya siyah beyazlı formayı giydirdi. Kara Kartal, şimdi de bombayı Dele Alli ile transfer bombasını patlattı.

aSpor'dan Sercan Dikmen'in haberine göre; Beşiktaş Dele Alli'yi 1 sene kiralık olarak kadrosuna kattı. Alli'nin uçağı bu akşam İstanbul'da olacak ve yıldız isim Sivasspor'la oynanacak maçta kadroda yer alacak.

Bedelsiz olarak kiralanan Alli'nin satın alma opsiyonu, Ocak ayına kadar 6 milyon euro, sezon sonunda ise 8 milyon euro olarak belirlendi.

Frank lampard da transferi doğrulamıştı

Haberin Devamı

Bu sezonun ilk iki maçında toplam 38 dakika süre alan Dele Alli, 3. haftada oynanan Nottingham Forest maçında kadroya alınmış ancak süre bulamamıştı. 26 yaşındaki oyuncu İngiltere Lig Kupası'nda dün oynanan Fleetwood maçının kadrosuna alınmadı.

Everton menajeri Frank Lampard, Dele Alli'nin kadroda olmaması ve Beşiktaş'a transferiyle ilgili açıklamalar yaptı: Dele Alli Beşiktaş'a transfer olmak üzere. Henüz tam olarak gerçekleşmesi ama anlaşma çok yakın. Bana yeni bir başlangıç yapmak istediğini söyledi.

Sözleşmesinde 10 milyon pound detayı

Everton, geçtiğimiz Ocak ayında Dele Alli’yi Tottenham’dan bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı. Ancak anlaşma şartlarında, yıldız futbolcunun 20 maça çıkmasının ardından 10 milyon Pound’luk ödeme yapılacağı maddesi yer alıyordu. 26 yaşındaki futbolcu Everton formasıyla 13 maçta oynadı. Maviler, Alli’yi Beşiktaş’a kiralayarak en azından bu sezon 10 milyon Pound ödemekten kurtulmuş olacak.

Sonraki Haber