Suların çekilmesiyle buldular! Köylüler hemen etrafını çevirdi

Sivas’ta kuraklık nedeniyle baraj suyu hiç olmadığı kadar çekildi. Maden köyünde kuraklık nedeniyle sular çekilince mezarlık da gün yüzüne çıktı. Maden köyü sakinlerinden Recep ve Süleyman Kocacık kardeşlerin anne ve babalarının yıllardır suya gömülü olan mezarları da zamanla aşınarak adeta kayboldu.

Sivas’ın Hafik ilçesinde kuraklık nedeniyle baraj suyu çekilince, Kocacık ailesi ortaya çıkan anne ve babalarına ait mezarı mermerle çevirdi.

Sivas’ın Hafik ilçesine uzaklığı 12 kilometre olan Pusat-Özen barajı 2009 yılında su tutmaya başlayınca Maden-Alanyurt ve Pusat köyleri sular altında kaldı. Barajın 6 ay gibi kısa bir sürede su toplamasıyla yerleşim yerleri ile Maden köyünün mezarlığı da suya gömüldü. Köy mezarlığı barajın içerisinde küçük bir adacık olarak kaldı. Yüzlerce mezar suya gömüldü. Yüzme bilmeyen ve suda kullanılacak ulaşım aracı bulunmayan köylüler, yaklaşık 15 yıl yakınlarının mezarlarını yerinde ziyaret edemedi. Bu yıl bölgenin az yağış alması ve kuraklığında etkisiyle barajın suyu yaklaşık 100 metre çekildi.