Suni komaya sokulan ünlü sanatçı Pyotr Mamonov uyandırılamadı

Ünlü oyuncu ve şarkıcı Pyotr Mamonov, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Rusya'nın kült bir değere sahip sanatçının ölümü ülkede büyük üzüntü yarattı.

Ünlü oyuncu ve şarkıcı Pyotr Mamonov, koronavirüs tedavisi sürecinde doktorlar tarafından suni olarak komaya sokulmuştu. Komaya sokulan oyuncu ve şair Pyotr Mamonov'ın ölümü Rus kültüründeki yeri nedeni ile büyük üzüntü yarattı.

Gorbaçov öncesi ve sonrası Rus kültür hayatına imzasını atan şarkıcı, oyuncu ve şair Pyotr Mamonov'un ani ölümü Rusya'da büyük üzüntü yarattı.

Rus rock yıldızı Pyotr Mamonov 70 yaşındaydı. Aynı zamanda oyuncu ve şair de olan Mamonov, Rus kültür hayatının önde gelen isimlerindendi.

İki hafta önce koronavirüs testi pozitif çıkan Rus şarkıcı, nefes alabilmesi için suni olarak komaya sokulmuştu. Ancak Mamonov uyandırılamadı ve hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kült bir figür olarak Pyotr Mamonov...

Moskova'da kült bir figür olarak dikkat çeken Pyotr Mamonov, Gorbaçov'un reformlarına katkıda bulunmuştu. Rock müzik ve alternatif kültür üzerindeki Sovyet basının kaldırılmasıyla da geniş kitlelerce tanınır hale gelmişti.

Daha sonra oyunculuğa da başlayan Mamonov tüm dünyada tanınan bir isim haline geldi. Çok sayıda film ve tiyatro oyununda sahne alan Mamonov daha sonra 1990'ların sonlarında kültür hayatından ayrılarak dindar oldu ve şehir hayatında uzakta bir köyde inzivaya çekildi.

 Ancak 2006 yılında Pavel Lungin'in Ada filminde oynamayı kabul etti. Bu filmde bir Rus Ortodoks keşişi canlandırdı. 2009'da yine Lungin'in 'Çar" filminde Rus Çarı Korkunç İvan'ı canlandırdı.

Haberin Devamı

2019'da kalp krizi geçiren Mamanov, ameliyat edildi. Tamamen kendini dine adayan Mamanov'un cenazesinin ne zaman üzenleneceği daha sonra açıklanacak. Kaynak: Haber Global

Sonraki Haber