Ünlü rapçi Murda için 10 yıl hapis istemi!

Gözaltına alınan Murda’ isimli ünlü rapçi Önder Doğan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hollanda'da yaşayan rapçi, adli kontrolü kaldırılmadan evine dönemeyecek. Murda hakkında, ’Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

'Duman', 'Eh Baba' ve 'Pahalı' gibi isimli şarkılarında uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği iddia edilen, 37 yaşındaki Murda' isimli Önder Doğan hakkında soruşturma başlatılmıştı. Hollanda'da yaşayan Murda, geçtiğimiz pazar günü, Türkiye'ye giriş yaparken Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Hollandalı Murda'nın, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 "Hiç kimseyi suça özendirmek maksadıyla söylenmiş değildir"

Haberin Devamı

İfadesi ortaya çıkan Murda'nın, "2 tane 'Duman' isimli şarkım var. Türkiye'de söylediğim 'Duman' şarkım, suçlamanın olduğu şarkım değil. 'Pahalı' ve 'Eh Baba' şarkıları da benim. Hollanda'da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu maddelerin kullanımı serbest. O yüzden burada böyle olduğunu düşünmedim. Rap şarkıları sokak jargonuna yakındır. Arada çok ince bir nüans vardır. Hiç kimseyi suça özendirmek maksadıyla söylenmiş değildir" dedi.

10 yıla kadar hapis istemi

"Murda" adıyla bilinen rap şarkıcısı Önder Doğan hakkındaki soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, Doğan hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak ’Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Sonraki Haber