Mansur Yavaş ile İmamoğlu neden tokalaşmadı?

tv100'de yayınlanan Şimdi Konuşalım programında CHP'nin Maltepe mitinginde Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın tokalaşmaması değerlendirildi.

Akademisyen Prof. Dr. İlyas Topsakal, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Gazete Pencere Yazarı Necdet Saraç ve Diriliş Postası Yazarı Murat Özer; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendiriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Maltepe düzenlediği 'Milletin Sesi' mitinginde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın tokalaşmaması ve Yavaş'ın ellerini bağlayarak yüzünü astığı anların görüntüleri tv100'de yayınlanan Şimdi Konuşalım programında yorumlandı.

Melih Gökçek: Bunlar birbirinin dibini oyuyor

Haberin Devamı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dün mitingin ardından bu anları gösteren videoyu paylaşarak, "Hadi bakalım durumu bana bir izah edin… Ekrem herkesle tokalaşıyor, Mansur ayağa kalkmıyor, kolları bağlı ve Ekrem tokalaşmıyor… Mansur'un yüzü resmen turşu satıyor… Ben 'bunlar birbirinin dibini oyuyor' dediğimde, melih uyduruyor diyorlardı… Gökçek diyorsa doğrudur." ifadelerini kullanmıştı.

"Mansur güya 'İstanbul da misafir… Ama Ekrem resmen Mansur'a havasını atıyor… Mansur'a yapılan çok ağır hakaret… Ekrem 'eli sıkılacak adam değilsin' diyor. Nezaket, ev sahipliği hak getire… Ekrem Mansur muhabbeti on numara… Ekrem'deki havaya bakın. Resmen eziyor Mansur'u…" ifadelerini kullandı.

Canlı yayında değerlendirildi

Avukat Bülent Kaya ve yazar Necdet Saraç, ikilinin miting öncesinde Florya'da buluştukları sıra tokalaşarak miting alanına hareket ettiklerini söylerken, Akademisyen Prof. Dr. İlyas Topsakal, "Zaten Kılıçdaroğlu aday, ikisinin de bir hükmü yok yani" dedi.

Haberin Devamı

"Fotoğraf bunu belgeliyor"

Diriliş Postası yazarı Murat Özer ise, 'Şu konuşuldu' diyerek, "İmamoğlu'nun özellikle 19 Mayıs ile ilgili yapmış olduğu şeyden dolayı CHP içerisinde bir problem yaşanıyor. Mansur Yavaş'ta parti içerisinde daha milliyetçi bir kanadı temsil ettiği için Ekrem beye her hangi bir harekette bulunmuyor, geride duruyor. Sanki Mansur bey, 'Bu konuda tepki gösterdi' şeklinde algılandı. Ama öncesinde zaten gösterdiniz fotoğraları, böyle bir tepki yokmuş demekki. Yani böyle bir ideolojik tepki yokmuş. Gösterdiğiniz fotoğrafta bunu belgeliyor zaten" dedi.

"Böyle bir şey yok"

Haberin Devamı

Bu görüntülerden komplo teorilerinin çıkartıldığını söyleyen Saraç, "Ben basın bölümünde hem de arka tarafta milletvekillerinin, belediye başkanlarının olduğu yerde ortak resim verildi. Böyle bir gerilim yok. Bir takım yemeklere de tanıklık ettim" ifadelerini kullandı.

İşte o görüntülere dair canlı yayında gelen değerlendirmeler...

Sonraki Haber