Ünlü isimden acı haber! Kansere yenik düştü

Mork ve Mindy, Muhteşem İkili (Perfect Strangers) ve Angie gibi birbirinden ünlü yapımın senaryosunu yazan Dale McRaven 83 yaşında hayatını kaybetti.

5 Eylül 2022’de hayatını kaybettiği belirtilen Dale McRaven’ın ölüm haberini, oğlu David McRaven da doğruladı. David MacRaven, ünlü senaristin evinde akciğer kanseri komplikasyonları nedeniyle öldüğünü açıkladı.

Birçok şovun senaryosunu yazdı
McRaven, 5 Mart 1939’da Illinois, Pulaski’de doğdu ve altı çocuğun beşincisiydi. 1957’de Hollywood’a taşınmadan önce ailesiyle birlikte Chicago ve Phoenix’te yaşadı. Pek çok şovun senaryosunu yazdı. Ancak, McRaven’ın en büyük başarıları, yalnız çalışmaya başladığı dönemde geldi.

Kanserle mücadele ediyordu
McRaven; Robin Williams’ın yıldızını parlatan ve dört sezon boyunca süren Mork & Mindy, Chicago’daki bir apartman dairesinde yaşayan farklı ülkelerden iki kuzenin başrollerini paylaştığı “Perfect Strangers” (Muhteiem İkili) gibi birbirinden başarılı dizilere imza attı. 36 yıldır gösteri işinde olan McRaven, 1990’ların ortalarında fotoğraf ve dijital sanatla uğraşmaya başladı. Ünlü senarist bir süredir akciğer kanseri ile mücadele ediyordu.

Sonraki Haber