Saç neden düğümlenir?

Uzun ve orta boy saç için problem olan saç düğümlenmesi aslında kolayca başa çıkılabilecek bir problem. Peki bu problemle nasıl başa çıkabiliriz.

Saçınız sık sık dolaşık hale geliyor hatta bazen düğümleniyor mu? O zaman bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz.

Saç düğümlenmesi kadınların sık sık başına gelen bir problem. Boy uzunluğuna bakmaksızın bazen saçımız düğümlenebiliyor. Bu düğümlenmeyi açmak için bazen saçın küçük bir bölümünü feda etmek gerekebiliyor.

Peki saçımız neden düğümlenir?

Özellikle uzun ve orta uzunluklataki saçlar ve ince telli saçlar için kaçınılmaz son olan saç düğümlenmesi aza indirilebilir ve yaz tamamen bitirilebilir.

Haberin Devamı

Nerede yanlış yapıyorsunuz?

Saçınız düz değilse zaten düğümlenmeye açık olan saç yapınız çok köpüklenen piyasa şampuanlarıyla sık yıkanması halinde çabuk düğümlenir.

Saçınızda boya, açma, röfle gibi ağır işlemler varsa, saç tellerinizin doğallığını kaybedip yıpranarak inceldiği için karışması kolaylaşır. Saç tipinize uygun, saçı gereken nem seviyesinde tutabilecek saç kremleriyle kremlemeniz gerekecektir.

Yaz aylarında sık sık deniz ve havuza giriyorsanız saçınız yıpranır. Havuzun klorlu suyu, denizin ise tuzlu suyu saçı yıpratmak için yeterlidir. Yıpranan saçlarınızın uçlarından yaz sonunda kestirerek çözüm bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çok sık düzleştirici, fön gibi ısı kaynaklı şekillendiriciler kullanılıyorsa yine saç kuruduğu için düğümlenmeye yatkın olacaktır.

Sonraki Haber