6 saat erişim sağlanamamıştı! Facebook'tan itiraf gibi açıklama

Sosyal paylaşım platformları WhatsApp, Instagram ve Facebook'a 6 saat erişim sağlanamadı. Facebook yaptığı açıklamada, kullanıcı verilerin çalındığına dair haberleri yalanlayarak, herkesten özür diledi.

Dünyada en yaygın şekilde kullanılan sosyal medya platformlarından WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü. Erişimin kesilmesinin hemen ardından olay, Twitter'da gündem oldu.

İlk açıklama: En kısa sürede sorunu gidereceğiz

İlk resmi açıklama Twitter üzerinden yapıldı. Söz konusu soruna ilişkin her üç sosyal medya platformunu da çatısında barındıran Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone yaptığı açıklamada, "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." ifadesini kullandı.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, kişisel hesabından yaptığı paylaşımda "Değer verdiğiniz insanlarla iletişim kurmak için hizmetlerimize ne kadar bel bağladığınızı biliyorum" dedikten sonra kesintiler için özür diledi.

Haberin Devamı

 "Kişisel veriler güvende"

Dünya genelinde yaşanan Facebool, WhatsApp ve Instagram'daki erişim krizinin ardından Facebook'tan açıklama geldi.

Facebook, WhatsApp ve Instagram servislerinde 6 saate yakın süren erişim engelinin, hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığı ve kullanıcı verilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığı açıklandı.

Sorunun aynı zamanda şirketin operasyonlarında kullandığı sistemleri kullanılamaz hale getirmesinin çözümü zorlaştırdığını kaydeden Janardhan, "Platformlarımızda bugün yaşanan kesintiden dolayı tüm dünyada bize güvenen kişi ve şirketlerden özür dileriz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Şirket, bu süreçte kullanıcı bilgilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığını belirterek, bu yöndeki haberleri yalanladı.

Facebook, WhatsApp ve Instagram'a Türkiye saatiyle 18.40'tan sonra yaklaşık 6 saat boyunca dünya genelinde erişim sorunu yaşanmıştı.

 Kesintinin hatalı konfigürasyondan dolayı olduğunu belirtti

Facebook'un altyapı direktörü Santosh Janardhan, şirketin sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi

Haberin Devamı

Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularında yaklaşık 6 saattir devam eden problemin giderildiği bildirildi.

Facebook sözcüsü, hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını duyurdu.

Sonraki Haber