Çok sevilen şarkıların sahibi çift Oscar'lı ünlü müzisyen Leslie Bricusse yaşamını yitirdi

2 Oscar ve Grammy ödüllü ünlü müzik adamı Leslie Bricusse yaşamını yitirdi. Çok sevilen Willy Wonka filminin sevilen şarkılarının da sahibi olan Leslie Bricusse ardında unutulmaz eserler ve ödüller bırakarak 90 yaşında yaşama veda etti. Sanat dünyası yasta.

Leslie Bricusse ölümü ile sanat dünyasında yıkım yaratırken ünlü isimlerden peş peşe hüzünlü paylaşımlar ve sanatçının eserlerine övgüler yağdı.

 Willy Wonka filminden Candyman ve Pure Imagination gibi şarkıların yazarı Leslie Bricusse'nin başarılı sanat hayatında sayısı ödülü bulunuyor.

Leslie Bricusse'nin Arkadaşı Dame Joan Collins onu "zamanımızın dev şarkı yazarlarından biri" olarak nitelendirdi.

Bricusse, Doctor Dolittle'dan Talk to the Animals da dahil olmak üzere şarkı yazarlığı kariyerinde zirve yapmış bir isimdi.

Haberin Devamı

Ayrıca Bond şarkısı Goldfinger'ın - Anthony Newley ile birlikte - ve You Only Live Twice'ın sözleri de Leslie Bricusse tarafından yazılmıştı. 

Menajeri Bricusse'nin salı sabahı uykusunda öldüğünü anlatarak kötü haberi doğruladı.

Menajeri Bricusse, 60 yıldan fazla bir süredir kendisi gibi ünlü bir isim olan oyuncu Yvonne Romain ile evliydi.

Dame Joan şunları söyledi: "Çağımızın dev şarkı yazarlarından biri, diğer birçok hit arasında Candyman, Goldfinger'ın yazarı ve büyük arkadaşım Leslie Bricusse bugün ne yazık ki öldü.

Haberin Devamı

"O ve güzel Evie 50 yılı aşkın bir süredir hayatımdalar. Birçok arkadaşı gibi ben de onu çok özleyeceğim."

Leslie Bricusse Kimdir?

Londra'nın kuzey batısındaki Pinner'da doğan Bricusse ve Newley, 1961'de Roald Dahl'ın popüler çocuk kitabından uyarlanan "Stop the World I Want to Get Off" müzikalini ve 1971 yapımı Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası filmini yazarak verimli bir ortaklık yaşadılar.

Ayrıca Scrooge, Hook (John Williams ile birlikte) ve Goodbye Mr Chips gibi birçok müzikal yazdı.

Haberin Devamı

Bazen Beverley Thorn takma adı altında çalışırken, skiffle şarkıcısı Lonnie Donegan'ın 1960 hit'i My Old Man's a Dustman'ın (Ballad of a Refuse Disposal Officer) yazarlığını yaptı.

Ancak Bricusse'nin kariyerini belirleyen müzikallere katkısı oldu. Bu, çalışmaları için iki Oscar içeriyordu. Talk to the Animals 1968'de en iyi orijinal şarkı ödülünü alırken, Henry Mancini ile birlikte yazdığı Victor/Victoria 1983'te en iyi orijinal şarkı puanı veya uyarlama ödülünü kazandı.

1963'te Newley ile paylaştığı What Kind of Fool Am I şarkısıyla Grammy kazandı. Çıkmak İstediğim Dünyayı Durdur'dan.

Sonraki Haber