Öğrencilerinin geliştirdiği 7 oyun Google Play Store’da

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin 'Dijital Oyun Tasarımı' dersinin final sınavı projesi olarak geliştirdiği 7 oyun, Google Play Store'da yayınlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi 2020-2021 Güz Dönemi’nde yürütülen Dijital Oyun Tasarımı dersi kapsamında gerçekleştirilen final sınavına ilişkin tasarlanan iki boyutlu mobil oyunlar, Google Play Store’da kullanıcılara sunuldu.

Verilen bilgiye göre, oyunların arayüz tasarımından yayınlanmasına kadar tüm aşamalar öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Oyunlar, Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator yazılımlarından faydalanılarak tasarlanırken, arayüzler Buildbox oyun motorunda işlev kazandırılarak oynanabilir hale getirildi. 176 ülkede kullanıma sunulan oyunların arayüz dili ise küresel çapta herkese ulaşabilmesi amacıyla İngilizce olarak hazırlandı.

Play Store’da ücretsiz

Dijital Oyun Tasarımı’nın ilk kez 2018-2019 Güz Döneminde zorunlu ders statüsünde Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nün ders programına dahil edildiğini söyleyen Öğretim Görevlisi Fuat Boğaç Evren, Yakın Doğu Üniversitesi'nin oyun tasarımı ve oyun geliştirme alanında yetkin öğrenciler yetiştirdiğini vurguladı. Öğrencilerin tasarım becerilerini dijital mecralara daha fazla taşıması ve mobil oyun geliştirerek küresel oyun pazarına adım atmasını amaçladıklarını söyleyen Evren, bu amaç doğrultusunda Yakın Doğu Üniversitesinin öğrencilerini desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği Rengo Vertical Adventure Game, Trenko Panda Adventure, Bubble Wall Jump, Monster Truck Endless Racing, Extreme Bike Race, Dark Forest ve Crazy Owl oyunlarını Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirmek mümkün.

Sonraki Haber