Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten küstah sözler! Yine haddini aştı: "Kabul edilemez bu söylemin son bulmasını temenni ediyorum"

Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis, skandal sözlerle Türkiye’yi hedef aldı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleriyle ilgili olarak "Kabul edilemez bu söylemin son bulmasını temenni ediyorum" dedi.

Çekya'nın başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Konseyi Gayriresmi toplantısı çıkışında Yunanistan Başbakanı Miçotakis, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözüyle ilgili sorulan soruya "Çeviriden duyduklarım muğlak. Ben iyi olanı tercih edeceğim. Türkiye'nin başka hiçbir ülkenin ulusal egemenliğine dair bir düşüncesi olmadığı kısmını seçiyorum. Ülkemizin doğu Ege'deki adalara ilişkin ulusal egemenliğini sorgulamaya yönelik bu kabul edilemez söylemin son bulmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Umarım yaptırımları uygulamak zorunda kalmayız"

Türkiye’ye yönelik yaptırımların masada olup olmadığı sorusuna ise Miçotakis, Türkiye'nin bazı kırmızı çizgileri aşması durumunda Avrupa Konseyi'nin bir karar çerçevesinin olduğunu belirterek, "Yani çerçeve var ve umarım yaptırımları uygulamak zorunda kalmayız" şeklinde konuştu.

Sonraki Haber