Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko Final-Four'da eşleşti!

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi play-off'unda İspanya ekibi Barcelona Lassa'yı 80-71 yenerek seride durumu 3-2 yaptı ve Dörtlü Final'e yükselerek, Fenerbahçe Beko ile eşleşti.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko Final-Four'da eşleşti!

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, THY Euroleague yarı finalinde eşleşti.

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi play-off'unda İspanya ekibi Barcelona Lassa'yı 80-71 yenerek seride durumu 3-2 yaptı ve Dörtlü Final'e yükselerek, Fenerbahçe Beko ile eşleşti.

Lacivert-beyazlı ekip, 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde düzenlenecek Dörtlü Final'de bir diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe Beko ile karşı karşıya gelecek.

Efes, Normal sezona Bayern Münih galibiyetiyle başlayan Efes, toplam 20 kez parkeden galip ayrılırken, 10 kez yenildi. Lacivert-beyazlılar bu sonuçla sezonu dördüncü sırada tamamladı ve Barcelona ile eşleşti. Seriye ev sahibi olarak başlayan Efes, ilk maçı 75-68 kazanırken, ikinci maçta ise 74-72 mağlup oldu. İspanya'ya taşınan serinin 3. karşılaşmasında müthiş bir oyun ortaya koyan ve rakibine 34 sayı fark atan Anadolu Efes, parkeden 102-64 galip ayrıldı. Serinin 4. müsabakasında ise rakibine 82-72 yenilen lacivert-beyazlılar, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan maçta Barca'yı geçerek adını 17-19 Mayıs tarihleri arasında İspanya'nın Vitoria Gasteiz şehrinde düzenlenecek Final-Four'a yazdırdı.

Final-Four’da ise ilk kez iki Türk takımı yer alacak ve Türk derbisi heyecanı yaşanacak. Normal sezonu lider tamamlayan ve Play-Off’ta da Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas’ı 3-1 ile geçen Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes finale çıkmak için karşı karşıya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından her iki takımımızı da başarılarından dolayı kutladı. Erdoğan'ın twitterdan paylaştığı mesajı şöyle:

"TH Avrupa Ligi'nde dörtlü finale yükselerek tüm Türkiye'yi gururlandıran Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes takımlarımızı yürekten tebrik ediyor, dörtlü finalde iki takımımıza da başarılar diliyorum. Dörtlü final ilk maçında iyi olan kazansın!"  

Ergin Ataman 3. kez Final Four’da

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, kariyerinde 3. kez Euroleague Final-Four’da mücadele edecek.

THY Euroleague Play-Off serisinde İspanyol ekibi Barcelona’yı geçen Anadolu Efes’de Başantrenör Ergin Ataman da kariyerinin önemli günlerinden birini yaşadı. Deneyimli çalıştırıcı, böylece Euroleague Final-Four’da 3. kez mücadele edecek. Daha önce Efes ile 1999-2000 sezonunda Yunanistan’da düzenlenen finallerde yarıştı ve 3. oldu. Ataman, 2002-2003 sezonunda da İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile yarışmış, turnuvayı yine 3. sırada tamamlamıştı.

Anadolu Efes, 18 yıl sonra Final-Four’a adını yazdırdı

Anadolu Efes, THY Euroleague Play-Off serisinde Barcelona’yı geçerek 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarından sonra 3. kez Final-Four’a kaldı.

Anadolu Efes, THY Euroleague Play-Off serisinde İspanyol ekibi Barcelona’yı geçerek adını Final-four’a yazdırdı. Efes böylece son 4’de 3. kez mücadele edecek. Lacivert-beyazlılar, Euroleague’de Final Four’a kalan ilk Türk takımı olurken, 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarında Final-Four’a kalarak en iyi dört takım arasına girmiş, her iki sezonda da 3. olmuştu.

1996 yılında Avrupa Koraç Kupası’nı kazanan Anadolu Efes, Türk spor tarihine geçerek bir Avrupa Kupası’nı kazanan ilk Türk takımı unvanını almıştı.

Efes ayrıca 2001-2002'den itibaren tek isim altında gerçekleştirilen Euroleague’de ilk kez son 4 takımın arasına kaldı.

Real Madrid - CSKA Moskova ile karşılaşacak

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde normal sezonun ardından play-off maçları da tamamlandı ve Dörtlü Final eşleşmeleri belli oldu.

Anadolu Efes ile İspanya temsilcisi Barcelona Lassa arasında oynana maçla play-off çeyrek final serileri tamamlandı. Rakiplerini eleyen Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova, Real Madrid ve Anadolu Efes, Dörtlü Final'e kaldılar.

İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde 17-19 Mayıs'ta düzenlenecek Dörtlü Final'in ilk gününde iki Türk takımı Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, son şampiyon İspanyol ekibi Real Madrid'le de Rus temsilcisi CSKA Moskova karşılaşacak.

Bu maçları kazanan takımlar 19 Mayıs Pazar günü finalde şampiyonluk, kaybedenler ise üçüncülük mücadelesi verecek.