Mansur Yavaş'tan Ankapark açıklaması: El koyacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce birikmiş borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Wonderland Eurasia (Ankapark) için "Yükümlülükler yerine getirilmezse el koyacağız" dedi.  

Mansur Yavaş'tan Ankapark açıklaması: El koyacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark için önemli açıklamalarda bulundu. Birikmiş borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Wonderland Eurasia'nın (Ankapark) işletmecisi Başkent Elektrik ile bir protokol imzalayıp elektriğe kavuşmuştu.

İşletmeci firma, güvence bedelini ve 2.5 milyon TL'ye ulaşan borcunu ödeyemeyince Wonderland Eurasia yine karanlıkta kaldı. 

"YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEZSE BELEDİYE OLARAK EL KOYACAĞIZ"

Konu hakkında Habertürk'ten Bülent Aydemir'e konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Mecburen bu ayın sonuna kadar bekleyeceğiz.  Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi.

Bu süre zarfında yükümlülüklerini yerine getirmezse ihtarname yollayacağız ve Belediye olarak el koyacağız. Ondan sonra vatandaşlarımızla beraber burayı nasıl değerlendireceğiz diye bakacağız. O alanı nasıl kullanacağımıza yönelik bazı projelerimiz var ama tabii ki vatandaşlarımıza sorarak karar vereceğiz" dedi.

Yavaş, Ankapark'la ilgili şunları söyledi:

"Çok pahalı imalatlar; binalar, konferans salonları yapmışlar. Yazık, günah. Mutlaka değerlendirmeye çalışacağız. Binalar yıpranıyor; yıpranması, aletlerin paslanması hep bize, halkımıza maliyet.

Yeniden çalıştırmaya kalksan sıfırdan bakım yapman gerecek; bu da ekstra maliyet demek. (Alacaklıların haciz girişimleri) Parkın mülkiyeti bizde olduğu için haciz uygulanmasına müsaade etmiyoruz"