Ankara, Çorum, Tokat, Samsun, Amasya'yı sel vurdu! Sokaklar dere gibi aktı, hayat felç oldu

Ankara, Çorum, Tokat, Samsun, Amasya'da etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Sokaklar dere gibi akarken bazı yerlerde dereler taşyı.

Ankaralıların hayatını son haftalarda önemli ölçüde etkileyen sağanak günlük hayatı olumsuz etkilerken otobanları da adeta nehre çevirdi. Kuvvetli sağanak sonrası oluşan sel yolda bulunan sürücülere zor anlar yaşattı. Ankara-Polatlı karayolunun Poyraz mevkiinde bulunan vatandaşlar araçlarını temkinli bir şekilde sürmek zorunda kaldı. Yolun nehri aratmadığı o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kayda alındı.

Ankara, Çorum, Tokat, Samsun, Amasya'yı sel vurdu! Sokaklar dere gibi aktı, hayat felç oldu - Resim : 1

ÇORUM'DA HAYAT FELÇ OLDU
Çorum’da son bir haftadır etkili olan sağanak merkez ve ilçelerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Merkeze bağlı Kalehisar köyünde ikindi saatlerinde başlayan sağanak ve dolu hayatı felç etti.

Ankara, Çorum, Tokat, Samsun, Amasya'yı sel vurdu! Sokaklar dere gibi aktı, hayat felç oldu - Resim : 2

SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ
Sağanak nedeniyle köyde bulunan dereler taşarken köyün sokakları göle döndü. Köyün yolları çamurla kaplanırken, yağışa dışarda yakalanan bir vatandaş köyde bulunan durağa sığındı. Dakikalarca duraktaki oturakta bekleyen vatandaş, suların çekilmesiyle birlikte rahat bir nefes aldı.
Ankara, Çorum, Tokat, Samsun, Amasya'yı sel vurdu! Sokaklar dere gibi aktı, hayat felç oldu - Resim : 3
TARIM ALANLARI SULAR ALTINDA KALDI
Sungurlu ilçesine bağlı Hacı Musa köyünde ise sağanak yağış nedeniyle yüzlerce dönüm ekili arazi sular altında kaldı. Köyün yanından geçen dere taşarken, selin geliş anı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Ankara, Çorum, Tokat, Samsun, Amasya'yı sel vurdu! Sokaklar dere gibi aktı, hayat felç oldu - Resim : 4

SAĞANAK TOKAT'I DA VURDU
Tokat'a sağanak yağış etkili oldu. Kırsal alanlarda etkili olan sağanak köylerde bulunan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Erbaa ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından ilçeye bağlı köylerde aşırı yağış nedeniyle sel meydana geldi. O anlar ise cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Ankara, Çorum, Tokat, Samsun, Amasya'yı sel vurdu! Sokaklar dere gibi aktı, hayat felç oldu - Resim : 5
SAMSUN'DA SOKAKLAR DERE GİBİ AKTI
Samsun'un Ladik ilçesinde saat 17.30 itibarıyla sağanak etkili oldu. İlçenin bazı kırsal mahalleleri sele teslim oldu. Şiddetli yağış sonucu sokaklar dere gibi aktı, bazı yollar göle döndü. Bazı kırsal mahallelerde evleri su baştı, kanatlı hayvanlar telef oldu. Şiddetli yağışın durmasıyla sular çekilmeye başladı. Selin maddi zararla atlatıldığı öğrenildi.

Ankara, Çorum, Tokat, Samsun, Amasya'yı sel vurdu! Sokaklar dere gibi aktı, hayat felç oldu - Resim : 6

AMASYA'DA UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU
Amasya'da vatandaşlar hızla akan sel sularını endişeyle takip etti. Yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Yağış sonrası ürünlerinin zarar gördüğünü belirten Ilıca Köyü Muhtarı Tekin Kılıç, "Felaketi yaşadık. Dereler doldu, taştı. Sel geldi” dedi. Çift taraflı olarak trafiğe kapanan yolun yeniden ulaşıma açılması için bölgeye ekipler sevk edildi.