Üç ilde birden halk ekmeğe zam

Enflasyon rakamlarının en net hissedildiği sektörlerden olan gıda fiyatlarındaki zam furyası sürüyor. Ankara İstanbul ve İzmir'de birden verilen halk ekmeğe zam kararı bugün devreye girdi. Belediyelerden konuya ilişkin açıklamalar yapıldı.

Üç ilde birden halk ekmeğe zam

Enflasyon rakamlarının en net hissedildiği gıda sektöründe zam dalgası sürüyor. Ankara İstanbul ve İzmir'de halk ekmeğe zam kararının bugünden itibaren devreye girdiği duyuruldu. Belediyelerden açıklamalar geldi. Ankara'dan sonra İstanbul ve İzmir Belediyeleri de Halk ekmeğe zam kararı aldı.

İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama açıklamasında "250 gramlık normal ekmeğimizin fiyatını 3 TL'ye çıkardık. Üzgünüz ama başka çaremiz kalmadı" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, "İzmirliye ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için üretip, Halk Ekmek büfelerinde kar gözetmeden sattığımız ekmek fiyatında aşırı artan maliyetler nedeniyle düzenleme yapmak zorunda kaldık. 08 Ağustos 2022 Pazartesi gününden itibaren ekmeğimizin fiyatı 2,5 lira yerine 3 lira olacaktır" ifadeleri yer aldı.