Cinsel ilişki için evine gittikleri kadını eroinle öldürdüler!

Ankara'da cinsel ilişki için evine gittikleri Damla Kiraz'a eroin enjekte ederek, hayatını kaybetmesine neden olan, Abdulhalim Cebeci ve Uğur Kara'nın cezası belli oldu.

Cinsel ilişki için evine gittikleri kadını eroinle öldürdüler!

Ankara'da, akaryakıt istasyonunda aracına yakıt alırken tanıştıkları Damla Kiraz'la birlikte evine giden ardından alkollü kadına uyuşturucu enjekte edip ölümüne sebep olan 2 kişi hakkında karar verildi.

Mahkeme iki sanığı da 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Ortaya çıkan görüntüler ise dosyada delil olarak bulundu.

 Ne olmuştu?

Altındağ ilçesinde geçen yıl 17 Ağustos'ta meydana gelen olayda Damla Kiraz, sabah 07.30 sıralarında yakıt almak için İskitler Turgut Özal Bulvarı’ndaki akaryakıt istasyonuna girdi. Kiraz'ın aracı tehlikeli kullandığını fark eden, istasyondaki fırını işleten Uğur Kara ile istasyonda çalışan arkadaşını ziyaret için orada bulunan Abdulhalim Cebeci, kadının yanına yaklaştı. Kara ve Cebeci, araçtan inmeyen Kiraz'ın yürüyemeyecek kadar alkollü olduğunu anlayınca sohbet etmeye başladı.

Cinsel ilişki için gittiler

Bir süre sonra Kara ve Cebeci, Kiraz'ın aracına binip, cinsel birliktelik yaşamak amacıyla birlikte kadının evine gitti.

 

Koluna eroin enjekte etti

Yolda giderken bir adresten uyuşturucu alan Cebeci'nin, evde kendisi kokain aldığı, Kiraz'ın koluna da eroin enjekte ettiği iddia edildi.

Kara ve Cebeci, kısa süre sonra fenalaşması üzerine Damla Kiraz'ı karga tulumba evden çıkardı. 

Damla Kiraz, hayatını kaybetti

Şahıslar, kadını aracıyla evin yakınındaki özel hastanenin acil servisine bırakarak kaçtı. Ancak Damla Kiraz, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Dava açıldı

Abdulhalim Cebeci'nin, durumu anlattığı mahalleden arkadaşı N.D., kadının öldüğünü sosyal medyadan öğrenince polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine Abdulhalim Cebeci ve Uğur Kara, gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Cebeci tutuklanırken, Kara adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda Cebeci ve Kara hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' ve 'olası kast ile adam öldürmek' suçlarından dava açıldı.

 İfadeleri şoke etti

Daha önce hakkında 'uyuşturucu temin etmek ve kullanmak' suçlarından işlem yapıldığı belirlenen Cebeci, uyuşturucu satıcısı olmadığını; ancak kullandığını, Damla Kiraz’ın kendi isteğiyle evine gittiklerini ileri sürerek, "Ben ve kadın uyuşturucu kullanmaya karar verdik. Ben üzerimdeki kokaini o da üzerindeki eroini şırınga yöntemiyle kullandık. Uyuşturucu kullanımının ardından kanepeye uzanan kadının nabzı ve solunumu yavaşladı. Bir sıkıntı olabilir düşüncesiyle Uğur kadını sırtladı ve aracına bindirerek özel hastaneye götürdük. Hastanedeki görevlilere kadının uyuşturucu kullandığını söyledik. Bir süre sonra da hastaneden ayrıldık" dedi. 

 İki sanığa da 16'şar yıl 8'er ay hapis cezası verildi

Mahkeme heyeti, iki sanığa da eylemi birlikte gerçekleştirdikleri gerekçesiyle, 'olası kast ile adam öldürme' suçundan 16'şar yıl 8'er ay hapis cezası verdi. Tutuksuz sanık Uğur Kara'nın da tutuklanmasına hükmedildi.

Mahkemenin gerekçesinde, "Sanıklar aşırı derecede alkollü ve kolundaki şırınga izinden uyuşturucu kullandığını anladıkları kadına şırınga ile eroin maddesi vererek maktulün ölebileceğini öngörüp, buna rağmen eylemlerine devam ettikleri ve maktuleyi olası kast ile öldürdükleri anlaşıldığından sanıkların cezalandırılmasına hükmedilmiştir" denildi.