Yılbaşını kana bulayacaklardı!.. Ankara'da yakalandılar!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "DEAŞ silahlı terör örgütüne müzahir şahıslara yönelik operasyon kapsamında 6 Irak uyruklu şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, şüpheliler yakalanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yılbaşını kana bulayacaklardı!.. Ankara'da yakalandılar!

Ankara'da polisin terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlediği operasyonda, eylem için silah ve malzeme temini arayışı içerisinde oldukları tespit edilen Iraklı 5 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, yabancı uyruklu 5 kişinin, örgüt ve örgütün çatışma bölgeleri ile irtibatlarını belirledi.

İstihbari çalışmalarda örgütün infaz görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaşan şüphelilerin, 'yalnız kurt' tarzı eylem için silah ve malzeme temini arayışı içinde oldukları da belirlendi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile koordineli gerçekleştirilen operasyonda 5 kişi yakalanarak, gözaltına alındı.

Devam eden operasyonda bir yabancı uyruklu zanlı daha gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanların terör örgütü DEAŞ'ın Suriye ve Irak'taki çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları, örgütün internet sitelerinden edindikleri infaz ve küçük çocuklara verilen silahlı eğitim görüntülerini sosyal medyada paylaştıkları belirlendi.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyonun sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Soruşturma devam ediyor.