Ankara'da sağanak yağış can aldı

Ankara'da beklenen sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yollar trafiğe kapatılırken vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanak yağışları sonucu 3 kişi hayatını kaybederken Ankara Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Ankara'da sağanak yağış can aldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Ankara genelinde sağanak uyarısı yapmasının ardından, beklenen yağış Başkent'e geldi. Sağanak yağış sele neden oldu. Çok sayıda araç mahsur kaldı. 

Cadde ve sokaklar göle döndü

Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, özellikle Sincan ilçesinde bulunan yollarda ve kaldırımlarda büyük su birikintileri oluştu. Çok sayıda araç su birikintisinde mahsur kalırken, araç sürücüleri suya gömülen araçlarını bırakarak yağmurdan sığındı.

Ankara'da sağanak yağış can aldı - Resim : 1

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise, yoğun yağış altında diz boyuna gelen suyun içerisinden geçerek evlerine ulaşmaya çalıştı. 

Yollar trafiğe kapandı

Bazı yollar oluşan sel nedeniyle trafiğe kapandı. İlçede sağanak devam ediyor. Belediye ekipleri mahsur kalan araçları kurtarmak için çalışma başlattı.

Ankara'da sağanak yağış can aldı - Resim : 2

3 kişi hayatını kaybetti, Ankara Valiliği'nden açıklama yapıldı

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle; 

09.06.2019 tarihinde öğle saatlerinden sonra ilimiz genelinde başlayan sağanak yağışlar sonucunda Çankaya ilçesinde taşkın suya kapılma nedeniyle A. Arslan, Etimesgut ilçesinde işyerine dolan suyu temizlemek isterken elektrik akımına kapılma nedeniyle M. Altınışık ve konutuna dolan suyun yolaçtığı panik ve heyecan sonucu kalp krizi nedeniyle M. Önder isimli vatandaşlarımız  hayatlarını  kaybetmiştir.
 
Ayrıca Polatlı İlçemizde de bir kısım ekili alanlar su baskınına maruz kalmıştır. 
 
AFAD, DSİ, Belediyeler başta olmak üzere sorumlu tüm birimler yağışların başladığı andan itibaren kendi sorumluluk alanlarında müdahale ve hasar tespitine yönelik gerekli çalışmaları yoğun bir gayretle sürdürmektedir. 
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.