Ankara'da sel felaketi! Esenboğa Havalimanı'nda hortum oluştu, okullar tatil edildi: Acı haberler geldi

Ankara'yı günlerdir süren sağanak bugün de etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde etkisini gösteren yağmur şiddetini artırarak devam etti. Esenboğa Havalimanı'nda hortum oluşunca uçaklar pistte inemedi. Ankara Valisi, eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Selde 2 kişi hayatını kaybetti.

Ankara yaklaşık 1 haftadır olumsuz hava koşulları nedeniyle sağanağa ve sele teslim oldu. Zaman zaman sağanak nedeniyle bazı bölgelerde oluşan sel suları hayatı olumsuz yönde etkilerken, Ankara’nın bazı bölgelerinde ise hortum meydana geldi.

Havalimanında hortum oluştu
Öğlen saatlerinde Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir hortumun görülmesinin ardından şimdi de Esenboğa Havalimanı üzerinde hortum oluştu. Hortumun oluşması vatandaşlarda paniğe yol açarken, bazı uçakların piste iniş yapamadığı için çevre illerde bulunan havalimanlarına indiği öğrenildi.

Ankara'da sel felaketi! Esenboğa Havalimanı'nda hortum oluştu, okullar tatil edildi: Acı haberler geldi - Resim : 1

Mor Poligon kabusu
Ankara'da dolu ile şiddetli yağmurun aynı anda oluşturduğu "Mor Poligon" (dolu ve kuvvetli yağmur yağışının aynı anda başlaması) nedeniyle büyük sel felaketi yaşandı. ABB'den yapılan açıklamada, "Ankara’da bugün beklenen yağışlar nedeniyle ise Çubuk 1 Barajı ve Karaköy Rekreasyon Alanlarından vatandaşlar tahliye ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Ankara'da sel felaketi! Esenboğa Havalimanı'nda hortum oluştu, okullar tatil edildi: Acı haberler geldi - Resim : 2

Vatandaşlar tahliye edildi
Sel felaketinin yaşandığı Altındağ Tatlar Köyü'nde ise bir felaket yaşanmaması için bölgedeki vatandaşlar tahliye edildi. Jandarma ekiplerinin çevre güvenliğini en üst seviye çıkardığı Tatlar Köyü'nün girişinde sağanaktan dolayı su taşkınları meydana geldi. Aşırı yağış vatandaşların zor anlar yaşamasına neden olurken, bölgedeki yollar ve caddeler su altında kaldı.

Ankara'da sel felaketi! Esenboğa Havalimanı'nda hortum oluştu, okullar tatil edildi: Acı haberler geldi - Resim : 3

AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi
AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Ankara'nın Akyurt ilçesinde yaşanan sağanak yağış nedeniyle, bölgede sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Ankara’da meydana gelen son yağışlar sonrasında İtfaiye’ye ve AFAD Ankara’ya toplamda 774 ihbar ulaşmıştır. Ekiplerimiz bölgeye sevk edilerek çalışmalarına başlamıştır. TAMP kapsamındaki afet grupları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde toplanmıştır." denildi. 

Ankara'da sel felaketi! Esenboğa Havalimanı'nda hortum oluştu, okullar tatil edildi: Acı haberler geldi - Resim : 4

Bakan Soylu bölgede
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağanağın yaşamı olumsuz etkilediği Ankara'nın Akyurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Soylu, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile akşam saatlerinde başlayan sağanağın ardından sel ve su baskınlarının yaşandığı ilçe merkezine geldi. Kızıl ve Yıldırım mahallelerinde incelemelerde bulunan Soylu, Belediye Başkanı Ayık ile selden zarar gören iş yeri sahiplerinden bilgi aldı. Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sel bölgesine geldi. Bakan Süleyman Soylu, Vali Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve diğer yetkililer Belediye Başkanlığı'nda toplantı gerçekleştiriyor.

Ankara'da sel felaketi! Esenboğa Havalimanı'nda hortum oluştu, okullar tatil edildi: Acı haberler geldi - Resim : 5

Ankara'da eğitime 1 gün ara verildi
Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verdi. 

 Acı haberler geldi
Akyurt ilçesinde yaşanan selde mahsur kalan Muhammed Şahin (21), elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.  Teberik Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Demirel (67), sel sularından kaçmaya çalışırken yüksekten düşerek yaşamını yitirdi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şahin'in cansız bedeninin kaldırıldığı hastanedeki ailesini ziyaret etti. 

Ankara'da sel felaketi! Esenboğa Havalimanı'nda hortum oluştu, okullar tatil edildi: Acı haberler geldi - Resim : 7