Ankara'da bir binada patlama meydana geldi! 2 kişi hayatını kaybetti

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda doğalgaz kaynaklı patlama meydana geldi. Çok sayıda apartman sakini oluşan göçükten kurtarılırken, 1 çocuk ise yaşamını yitirdi. Kahreden haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Ankara'nın Keçiören ilçesi Kuyubaşı Mahallesi’ndeki bir binada doğalgaz kaynaklı patlama meydana geldi.

Binada doğalgaz yerine LPG sistemi kullanıldığı, binanın mutfak bölümünde yıkılmalar olduğu bildirildi.

Çok sayıda apartman sakini oluşan göçükten kurtarılırken, bir baba ve çocuğu ise yaşamını yitirdi. Kahreden haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Koca yaptığı açıklamada, "Keçiören’de meydana gelen patlamada; aynı aileden 2 yaşlarında bir kız çocuğu ve 35 yaşlarında baba hayatını kaybetti. 5 yaşlarındaki erkek kardeşin ise durumu ağır. Hamile annenin tedavisine devam ediliyor" ifadesini kullandı.

 

Ankara'da bir binada patlama meydana geldi! 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 1

 

Bakan Koca'dan ilk duyurdu! 


AFAD'dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada patlamanın doğal gaz nedeniyle meydana geldiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada meydana gelen doğal gaz patlaması sonrası 6 vatandaşımız yaralanmış olup hastaneye sevk edilmişlerdir. AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Ankara'da bir binada patlama meydana geldi! 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

Belediye Başkanı Altınok: İnşallah daha fazla yaralı ya da ölü yoktur

Habertürk'e konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 6 yurttaşın yaralandığını ve birinin durumunun ağır olduğu bilgisini verdi. Altınok "İtfaiye çalışıyor altta başka biri var mı diye. İnşallah daha fazla yaralı ya da ölü yoktur. Şu an olay yerindeyim. Doğalgaz patlaması. Tüp bu kadar yoğun bir tahribat yapamaz. Bir çocuk yeni çıkardılar şimdi." dedi.

Ankara'da bir binada patlama meydana geldi! 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 3

Kahreden haberi Bakan Koca duyurdu!

Bakan Koca, "Maalesef tüm çabalara rağmen yavrularımızdan birisi kurtarılamadı. Diğer yavrumuzun durumu ise hâlâ ciddiyetini koruyor. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verdi. 

 

Vali Şahin: Sebebi belirlenecek

Ankara Valisi Vasip Şahin, gelen ilk bilgilere göre LPG sıkışması sonucu patlama meydana geldiğini belirterek, "Teknik ve detaylı inceleme ile patlamanın sebebi belirlenecek. Durum netleşince daha detaylı bilgi verilecek. 6 yaralımız var" dedi.