Ankara'da halk otobüsü durağa daldı!.. Ölenler var!

Ankara'nın Mamak ilçesinde kontrolden çıkan özel halk otobüsü durağa girdi. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı. Kazanın görüntüleri de ortaya çıktı.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Mamak ilçesindeki Yeni Merkez Camii önünde meydana geldi. Baki Ayaz yönetimindeki 06 BA 9678 plakalı halk otobüsü, bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıktı. Kaldırıma çıkan otobüs, yol kenarındaki otobüs durağına ve aydınlatma direğine çarptı. Kazada, 4 kişi yaşamını yitirdi, otobüsteki yolcuların da aralarında bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Ankara Valiliğinden, Mamak ilçesinde halk otobüsünün yayalara çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirenlerin sayısının 4'e yükseldiği, yaralı 4 vatandaşın tedavisine ise hastanede devam edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün öğle saatlerinde meydana gelen kazayla ilgili teknik, adli inceleme ve soruşturmanın yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mamak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i hastanede olmak üzere 4 vatandaşımız vefat etmiş olup, yaralanan 4 vatandaşımızın çeşitli hastanelerde tedavilerine devam edilmektedir."

Kazadan yara almadan kurtulan otobüs şoförü Baki Ayaz, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Polis ekipleri olay yerini güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. 

Nedeni araştırılıyor

Ankara Mavi Halk Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, kazanın sebebinin araştırıldığını kaydederek, "Otobüs kırmızı ışıkta durduktan sonra yeniden hareket ediyor. İlk bilgimiz hızlı olmadığı yönünde. Ancak bir anda kontrolden çıkıp, durağa dalıyor ama bunun nedeni ile ilgili birçok iddia var, önüne aniden bir aracın çıktığı gibi. Yapılacak incelemenin ardından kazanın nedeni belli olacak, çok üzgünüz" diye konuştu.

Otobüsle birlikte kırmızı ışıkta beklediklerini belirten kamyon şoförü Aydın Sarıkaya, "O sağda duruyordu, ben de solda duruyordum. Normal bir kalkış yaptık ama adam birdenbire durağa daldı. Bu adamın durağa girmesine benim aklım ermedi, hızlı değildik. Kalkış yaptıktan sonra hemen durağa girdi. Yaralıları, yoldan geçen arabalara bindirdik gönderdik ama alttakiler kaldı. Bu yolda sürat yapacak bir durumumuz yoktu" dedi.

Kazayı gören taksi şoförü Arda Dursun ise, cadde üzerinde yolcu bıraktığını belirterek, "Durağa çok yakındım. Ben otobüsü aynadan gördüm, hızlı geliyordu, direkt durağa daldı" dedi. 

Ankara'da halk otobüsü durağa daldı!.. Ölenler var! - Resim : 1

Ankara'da halk otobüsü durağa daldı!.. Ölenler var! - Resim : 2