Anne babalar bu ilaca dikkat!

Anne ve babalar dikkat! 20 çocuk bu ilaç yüzünden kurt adama dönüştü. Mide rahatsızlığı nedeniyle verilen ilacın yanlış etiketlemeden ötürü içinden saç düzeltici olduğu ortaya çıktı.

Anne babalar bu ilaca dikkat!

İspanya'da yanlış etiketlemeden dolayı saç düzeltici maddenin mide rahatsızlığı için kullanılan omeprazol ilacı gibi etiketlenmesi bir skandal yol açtı. İlacı kullanan çocuklar 'kurt adam' sendromu yaşamaya başladı.

Ambalaj üzerindeki hatalı etiketleme, çocuklarda reflü rahatsızlığını tedavi etmek için kullanılan omeprazol ilacında yapıldı. İlaçların karışmasından dolayı yaşanan durum anne ve babaların tepkisine neden olurken, soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Omeprozal isimli ilacın etiketleme hatasının sadece İspanya özelinde olduğu belirtilirken, diğer ülkeler için aynı durumun söz konusu olmadığı kaydedildi. Tedbir amaçlı olarak ilacın üretildiği laboratuvarın kapatıldığı belirtildi.

Malaga merkezli FarmaQuimica Sur laboratuvarının bu hatayı nasıl başardığı henüz belli değil. Hatanın ilk olarak yapılmasından iki yıl sonra, dahi bazı çocukların vücutlarının her yerinde fazla kıllanma devam ediyor. Bu durum hipertrikoz veya "kurt adam sendromu" olarak bilinen bir durum.