Anne karnındaki bebeğin cinsel organı hakkında şok eden araştırma. Bilim insanları dondu kaldı

Anne rahmine inen plastiklerle ilgili araştırmalar yürüten ABD'li uzmanlar herkesi şoke eden bir gerçeği ortaya çıkardı. Yapılan incelemeler sonucunda endokrin bozucu kimyasallar nedeniyle anne karnındaki erkek bebeklerin cinsel organlarının küçüldüğü ifade edildi.

Anne karnındaki bebeğin cinsel organı hakkında şok eden araştırma. Bilim insanları dondu kaldı

Endokrin bozucu kimyasallar üzerine araştırma yapan bilim insanları anne rahmindeki bebeklerle ilgili şoke eden bir sonuca ulaştı. Mount Sinai Hastanesi'ne bağlı Icahn Tıp Okulu'ndan epidemiyolog Shanna Swan ve meslektaşları, anne rahmine sızan plastiklerin erkek bebeklerin cinsel organlarının küçülttüğünü açıkladı.
 Anne karnındaki bebeğin cinsel organı hakkında şok eden araştırma. Bilim insanları dondu kaldı - Resim : 1

KİMYASAL İÇEREN ÜRÜNLER SIRALANDI

Endokrin bozucu kimyasallar; tuvalet kağıdı, kişisel bakım ürünleri, kozmetikler, gıda ambalajları, oyuncak ve deterjan gibi yaygın ürünlerde kullanılıyor.

Hakemli bilimsel dergilerde yayımlanan, plastiklerle ilgili 200'den fazla çalışmanın yazarları arasında yer alan Swan, endokrin bozucu kimyasalların doğurganlığı çeşitli şekillerde etkileyebileceğini söylüyor.

 Swan'a göre hamile kadınlar bu kimyasallara maruz kalırsa etkileri ciddi olabilir. Zira araştırmalar, bazı kimyasalların plasenta bariyerini geçerek fetüsün sağlığını ve üreme organı gelişimini etkileyebileceğini gösteriyor.