Anne ve babasını siyanür içirip öldürmüştü! O genç için karar verildi!

Bir genç siyanürlü su içirdiği anne ve babasını öldürdü, suyu zorla içirmeye çalıştığı kardeşinin ise yaralanmasına neden oldu. Adli tıp o gence psikolojik bozukluk tanısı koydu. Cezai ehliyetinin olmadığını bildirdi.

Türkiye'nin bir dönem gündeminde olan siyanürle ölümlerin ilki İzmir'de yaşandı. Üniversite öğrencisi Mahmut Can Kalkan, hazırladığı siyanürü suyu anne ve babasına içirip öldürdü. Kalkan karışımı zorla içirdiği 16 yaşındaki kardeşinin ağır yaralanmasına neden oldu. İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada önemli bir gelişme yaşandı.

"Üstsoydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silah ile kasten adam öldürme" ve "kardeşi tasarlayarak kimyasal silah ile kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklu yargılanan Kalkan hakkında istenilen cezai ehliyet raporu mahkemeye ulaştı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince hazırlanan raporda, Kalkan'ın 28 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yatarak müşahade altında tutulduğu ve yapılan psikometrik değerlendirme neticesinde "psikotik bozukluk" teşhisi konulduğu belirtildi.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Mahmut Can Kalkan'ın 14 Mayıs 2019 tarihinde işlediği iddia olunan "üstsoydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silah ile kasten adam öldürmek" ve "kardeşi tasarlayarak kimyasal silah ile kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarına karşı akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını tam olarak algılayamaz. Bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmıştır. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 32/1 maddesi kapsamındadır."