Melek İpek'in avukatları harekete geçti, davanın seyri değişebilir

Antalya kocası tarafından çıplak şekilde işkence gören ve kocasını öldüren Melek İpek davasında yeni bir gelişme yaşandı. Avukatları Melek İpek'in ceza sorumluluğunu azaltacak bir yola başvurdu.

Melek İpek'in avukatları harekete geçti, davanın seyri değişebilir

Antalya'da, kendisine çıplak halde kelepçeli işkence yapan eşi Ramazan İpek'i (36) öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıla kadar hapsi istenen Melek İpek'in (31) avukatları, "Örselenmiş kadın sendromu" raporu alınması için başvurdu. Avukatlar, bunun ceza sorumluluğunu kaldıran veya azaltan bir unsur olduğunu vurguladı.

Avukatlar, 2 çocuk annesi İpek hakkında "Haksız tahrik altında kasten öldürmek" suçundan dava açılan mahkemeye verdikleri dilekçede İpek'in kocasından devamlı fiziksel, duygusal ve cinsel şiddet gördüğü, psikolojik durumunun bozulduğu için ceza sorumluluğunu kaldıran veya azaltan bir unsur olduğuna dikkat çekti..

İpek'e işkencenin yıllardır devam ettiğini de vurgulayan avukatlar, bu nedenle uygulanan şiddetin süresine, ağırlığına, geçmiş ruhsal travmalarına bağlı olarak travma sonrası stres bozukluğuyla beraber veya devamında, örselenmiş kadında majör depresyon rahatsızlığının oluştuğunu anlattı.

Avukatlar ayrıca, sendrom nedeniyle Melek İpek'in isnat yeteneğini kaybettiğini de öne sürdü.

Örselenmiş kadın sendromu, kocasından veya duygusal ilişki yaşadığı partnerinden devamlı fiziksel, duygusal ve cinsel şiddet gören kadınların psikolojik durumu olarak adlandırılıyor. Ceza hukukunda da eşinden devamlı şiddet gören kadının, eylemi bittikten sonra onu öldürmesi halini ifade ediyor ve ceza sorumluluğunu azaltıyor.