Manavgat'ta çıkan orman yangını 6. gününde devam ediyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda çıkan orman yangını 6'ncı gününde devam ediyor. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken, bu kez alevler Gündoğmuş ilçesi Senir Mahallesi yakınlarından yükseldi.

Manavgat'ta çıkan orman yangını 6. gününde devam ediyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını 6'ncı gününde devam ediyor. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Çıkan yangında şu ana kadar ikisi itfaiye eri olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına onlarca arazöz ile müdahale ediyor.

Vatandaşlar adeta seferber oldu

Öte yandan mahalle halkı ise yangının kendilerine doğru geldiğini görünce adeta seferber oldu. Mahallenin önünde bulunan toplanma alanında toplanan vatandaşlardan kimileri ekiplere su dağıttı. Yardım amaçlı toplanan yiyecek ve içecekler ise toplama noktasında toplanarak zaman zaman ekiplere dağıtıldı.

Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor

Öte yandan bir başka yangın haberi de Gündoğmuş ilçesinden geldi. İlçede Senir Mahallesi yakınlarından yükselen dumanlar adeta gökyüzünü kapladı. Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda helikopter ve arazöz sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.