Antalya ve Aydın'da orman yangını

Antalya'nın Akseki ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına, 4 helikopterle müdahale edildi. Diğer yandan Aydın'ın Çine ilçesinde de bir orman yangını meydana geldi. Bakan Pakdemirli her iki orman yangının da söndürüldüğünü açıkladı.

Antalya ve Aydın'da orman yangını

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: “Bugün öğleden sonra başlayan Antalya Akseki ve Çanakkale Ezine yangınları kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.” dedi. 

Akseki ilçesi Kuyucak Mahallesi yakınlarında Öteoluk mevkiinde, saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle orman yangını başladı. Yangına Akseki Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait ekipler ve 4 helikopter sevk edildi.

Aydın Çine'deki orman yangına müdahale 

Yangın, Aydın-Muğla sınırındaki Akçaova Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormandan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgarında etkisi ile kısa sürede büyüyen yangın Muğla'nın Yatağan Mahallesi'ne doğru ilerledi. Ekipler, havadan ve karadan müdahalesi ile yangın söldürüldü.