Antalya'ya gelen depremzede sayısı 40 bini aştı: "Kapalı oteller açılacak"

Depremler nedeniyle yerlerinden olan depremzedelerin nakil işlemleri sürüyor. Antalya'ya nakledilen depremzedelerin sayısının bugün sabah saatleri itibarıyla 40 bin 430 kişiye ulaştığı duyuruldu. Depremzedelerin otel ile kamu misafirhanelerinde konakladığını açıklayan Vali Ersin Yazıcı, otelcilerin 60 bin yatak kapasite sözü verdiğini de söyledi.

Antalya'ya gelen depremzede sayısı 40 bini aştı: "Kapalı oteller açılacak"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, AFAD ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) koordinasyonunda deprem illerinden Antalya'ya gelişler sürüyor.

Büyük bölümü AFAD organizasyon ile uçak ve otobüslerle, bazıları da kendi araçlarıyla Antalya'ya gelen depremzede sayısı bugün sabah saatleri itibarıyla 40 bin 430 kişiye ulaştı.

Depremzedeler ağırlıklı olarak Alanya, Manavgat, Serik, Aksu, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kemer ilçelerindeki otellere yerleştiriliyor. Ayrıca birçok kamu kurum ve kuruluşu da kapılarını depremzedelere açtı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, dün akşam saatlerinde öğretmenevinde konaklayan depremzedeleri ziyaret edip, birlikte akşam yemeği yedi.

Depremzedelerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocuklar için kurulan oyun evini de ziyaret edip, hediyeler verdi.

"KAPALI OTELLER EN KISA SÜREDE AÇILACAK"

Antalya Valisi Yazıcı, şu ana kadar kente gelen depremzede sayısının 40 bin 430'a ulaştığını, 4 bin kişinin kamu misafirhanelerinde, diğer kısmının da otellere yerleştirildiğini açıkladı.

Otelcilerin son olarak 60 bin yatak kapasitesi sözü verdiğini de belirten Vali Yazıcı, kapalı otellerin de en kısa sürede açılacağını söyledi.

Vali Yazıcı, bölgeden gelen yaralı ve hastaların tedavilerinin de hastanelerde sürdüğünü kaydetti.