Apple kullananlar bu habere çok sevinecek! Hayat kurtaran özellik iPhone'la birlikte geldi

Apple kullanıcılarının uzun süredir beklediği özellik sonunda geliyor. Yeni gelen özellikle birlikte kullanıcılar artık iPhone'larını web kamerası olarak kullanabilecek.

Apple kullananlar bu habere çok sevinecek! Hayat kurtaran özellik iPhone'la birlikte geldi

Web kameralarını hantal ve yetersiz buluyorsanız, Apple’ın yakında Mac'lerde webcam olarak iPhone kullanımına imkân vereceğini duymak hoşunuza gidecektir. Yeni bir macOS Ventura özelliği sayesinde, Mac ve iPhone kullanıcıları yakında bir iPhone'u Mac'inize bağlayarak ve onu kablosuz bir web kamerası olarak kullanarak görüntülü aramalarını daha kaliteli hale getirebilecek.

Apple kullananlar bu habere çok sevinecek! Hayat kurtaran özellik iPhone'la birlikte geldi - Resim : 1

Hesaplama modlarını destekliyor
Yeni Süreklilik Kamerası özelliği, video akışını iPhone'un arka kamerasından alıyor ve ayrıca video kalitesini artırmak için hesaplama modlarını destekliyor. Bu modlar, arka planı bulanıklaştırmak için Portre Modu ve sizi çerçevenin ortasında tutmak için Merkez Sahne’yi içeriyor.

Apple kullananlar bu habere çok sevinecek! Hayat kurtaran özellik iPhone'la birlikte geldi - Resim : 2

Stüdyo ışığı özelliği
Yine de belki de en etkileyici olanı, Apple'ın WWDC 2022'de tanıttığı iki yeni yazılım tabanlı özellik. Bunlardan biri, yüzünüzü aydınlatan ve arka planı koyulaştıran yeni bir Stüdyo Işığı özelliği. Video içeriği üreticilerinin sık sık kullandığı halka ışığının etkisini taklit ediyor ve bir pencerenin yanında oturup video çekmek için ideal bir kullanım sunuyor.

Apple kullananlar bu habere çok sevinecek! Hayat kurtaran özellik iPhone'la birlikte geldi - Resim : 3

Görüntü kalitesini artıracak
Daha da iyisi, iPhone'un ultra geniş açılı lensini kullanarak önden görünümü ve masanın üstten görünümünü aynı anda gösteren Masa Görünümü özelliği. Akıllı telefon işleme ve yazılım hilelerinin etkileyici bir sergilemesi olsa da, henüz görüntü kalitesinin ne kadar iyi olacağı belli değil. Kullanıcılar uzun zamandır Apple’ın MacBook’larındaki web kamerasından şikayet ediyordu. Bu yeni özellik hem görüntü kalitesini artıracak hem de yeni seçenekler getirerek kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.