Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın

Apple "Far Out" etkinliği ile yeni cihazlarını tanıttı. Etkinlik sonrasında en dikkat çeken konu ise yeni iPhone 14'ün Türkiye fiyatları oldu. Fiyatı duyan telefonunu korumak için neler yapacağını şaşırdı. İşte akıllara durgunluk veren o fiyatlar...

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın

Türkiye saati ile 20:00'de başlayan markanın merkezi Apple Park'ta düzenlenen "Far Out" etkinliğinde şirketin CEO'su Tim Cook sırasıyla Apple Watch , AirPods ve iPhone'un yeni modellerini tanıttı. Yeni cihazların fiayatlarını duyanlar şok geçirdi.

Apple Watch Seri 8 özellikleri ve fiyatı

Apple etkinliğin ilk ürünü olarak yeni iWatch görücüye çıkardı. Apple Watch serisinin 8'inci modeli tasarımıyla iWatch 7'yi oldukça andırıyor. Su ve toz geçirmez ve çarpmalara da dayanıklı olan yeni saatin EKG ölçümü özelliği de geliştirilmiş. Yeni cihazda sıcaklık sensörü yer alıyor. Apple Watch Series 8'de sıcaklık sensörü yer alıyor. Bu sensör ile birlikte bileğinizden vücut sıcaklığınızı ölçebiliyorsunuz. Pandemi döneminde vücut ısısı ölçümü çok artmıştı.

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın - Resim : 1

Ayrıca, kadınlar için döngü takibi de yeni Apple Watch'da bulunuyor. Döngü verileri şifrelenerek yalnızca iCloud bağlantılı olan cihazlarınızda saklanacak.

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın - Resim : 2

Apple Watch yeni modeli, ciddi bir araba kazası geçirip geçirmediğinizi de algılayabilecek. Otomatik olarak acil servislere bağlanacak, konumunuzu aktaracak ve acil durumda iletişime geçilecek kişileri bilgilendirecek. Önden çarpma, yandan çarpma, arkadan çarpma ve devrilme olaylarını algılayabilecek. Cihazın eski modellerinde çarpma düşme gibi özel durumları algılayıp acil durumda iletişime geçilecek kişileri bilgilendiriliyordu. Son dönemde artan trafik kazaları gündeme oturmuştu. Marka bu özellik ile trafik kazalarında meydana gelen can kaybını aza indirmeyi hedefliyor.

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın - Resim : 3

18 saat pil ömrü sunabilen yeni akıllı saat, iPhone'larda olduğu gibi düşük güç modu da sunacak. Böylece pil ömrü 3 katına kadar uzatılabilecek. Düşük güç modu, WatchOS 9'un kapsadığı seri 4 ve sonraki sürümlerde mevcut olacak.

Apple Watch Seri 8 (GPS) Fiyatı: 399 dolar
Apple Watch Seri 8 (GPS + Cellular) Fiyatı: 499 dolar

Apple Watch Seri SE özellikleri ve fiyatı

İkinci nesil Apple Watch SE, Apple Watch'un temel özelliklerini sunuyor. iWatch 8'in yeni özelliği çarpışma algılamayı da destekleyecek.

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın - Resim : 4

Apple Watch Seri SE 2 (GPS) Fiyatı: 249 dolar
Apple Watch Seri SE 2 (GPS + Cellular) Fiyatı: 299 dolar

Apple Watch Seri Ultra/Pro özellikleri ve fiyatı 

Apple Watch Pro olacağı söylenen üst seviye akıllı saat modelinin adı Apple Watch Ultra olarak açıklandı. Marka akıllı saatin bu modelinin sağlamlığını öne çıkarıyor.

Apple'ın ikinci bir hoparlör ekledeği Watch Ultra'da Dijital Crown'un bulunduğu kısım ise yana doğru çıkıntılı olarak tasarlanmış. Apple'ın en büyük iddiasına göre Apple Watch Ultra, güneş ışığının yarattığı en zorlu koşullarda bile ekranın kolay okunmasını sağlayacak.

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın - Resim : 5

36 saat pil ömrü sunan ve markanın akıllı saatlerine yeni eklediğ düşük güç modu ile 60 saate varabileceği söylenen Apple Watch Ultra rüzgarda bile aramalarda net bir ses sunacak. Ekstrem sporlar için uygun olan Apple Watch Ultra, dalış için de kullanılabilecek.

Apple Watch Ultra (GPS + Cellular) Fiyatı: 799 dolar

AirPods Pro 2 özellikleri ve fiyatı

2019'dan beri güncellenmeyen AirPods Pro modelinin güncel versiyonunu tanıttı. Tasarımıyla AirPods Pro'ya benziyor.

Apple etkinlikte yeni AirPods Pro 2'nin Aktif Gürültü Engelleme (ANC) özelliğini geliştirildiğini açıkladı. yeni modelde bir önceki modele nazaran 2 kat daha iyi aktif gürültü önleme sunulacak. Tek seferlik şarj ile 6 saat dinleme sunan yeni kullaklıkta bu süre şarj kutusu ile 5 katına kadar çıkıyor. Ayrıca, yeni AirPods Pro 2'nin kutusunda uyarılar için bir hoparlör bulunuyor.

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın - Resim : 6

AirPods Pro 2 Fiyatı: 249 dolar

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus özellikleri

İlk olarak 6.1 inçlik iPhone 14 ve 6.7 inçlik iPhone 14 Plus modelleri tanıtıldı.

5 farklı renk ile gelen iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'ta Apple'ın iPhone 13 Pro'da kullandığı A15 Bionic işlemci çipine sahip. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'ın ana kamerası 12 MP çözünürlüğündeyken, artık daha büyük bir sensöre ve daha büyük piksellere sahip. Ön kamera da ana kamera gibi 12 MP çözünürlüğe sahip.

 

8’inci nesil iWatch'larda olan trafik kazası algılama özelliği de yeni iPhone 14'te yer alıyor. iPhone 14'ün uydu iletişimi özelliği sunacağına yönelik dedikodular vardı. Nitekim etkinlikte bu özellik doğrulandı. iPhone 14 modellerinde uydu aracılığıyla iletişim kurulabilecek. Bu özellik, acil durumlarda hayat kurtarıcı olacak.

iPhone 14 Fiyatı: 799 dolar
iPhone 14 Plus Fiyatı: 899 dolar

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max özellikleri

Apple’ın üst seviye telefonu iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modeli 6.1 inçlik iPhone 14 Pro ve 6.7 inçlik iPhone 14 Pro Max'teki en büyük değişiklik şüphesiz ki her sene güncellenen çentik.

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın - Resim : 7

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ile birlikte çentik tek bir parça halinde sunuluyor. Üstelik bu kısım, farklı şekillerde kullanılabilecek. Apple bu değişikliği "Dynamic Island" (Dinamik Ada) olarak isimlendirdi. Yeni çentik farklı animasyonlar ve geçişler kullanarak akıcı bir şekilde farklı şekillere dönüşebilecek.

Dynamic Island, kullanıcıları bilgilendirmek ve yine kullanıcıların dikkatlerini dağıtmadan içerik ve kontroller sunmak için genişleyecek. Örnek olarak, iWatch’ların, AirPod'ların ve kablosuz diğer cihazların bağlı olma durumunu, şarj durumunu ve daha fazlasını gösterebilecek. Bunun yanı sıra daha ince çerçeve sunan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max daha parlak bir ekrana sahip.

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın - Resim : 8

Android akıllı telefonlarda yer alan bir özellik olan Always on Display (Her zaman açık ekran) iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleriyle birlikte Apple telefon dünyasında da yer almaya başladı. Ekran verimli olacak ve düşük güç modu ile 1 Hz yenileme hızı sunacak.

Yeni iPhone 14 fiyatları dudak uçuklattı! Telefonlarınıza sahip çıkın - Resim : 9

Böylece ekran, Apple Watch'larda olduğu gibi çok daha düşük güç tüketerek bilgilendirmeler yapmak için veya dokunmadan saati öğrenebilmek bildirimleri kontrol etmek için her zaman açık kalabilecek.

iPhone 14 Pro modelleirnde 48MP ana kamera yer alıyor. Apple'ın etkinlikte bahsettiğine göre, iPhone 14 Pro modelleri düşük ışıkta fotoğrafları 13 Pro modellerine kıyasla 2 kat daha başarılı bir şekilde çekebilecek. Ayrıca, 2x telefoto seçeneğine iPhone 14'e eklendi.

iPhone 14 Pro'nun yeni 12 MP ultra geniş kamerası var. Buna ek olarak 48 MP'lik kamerada Pro RAW olarak çekim imkânı sağlıyor.

iPhone 14 Pro Fiyatı: 999 dolar
iPhone 14 Pro Max Fiyatı: 1099 dolar

iPhone 14 modellerinin Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak

iPhone 14, Türkiye'de 30 bin 999 liradan satışa sunulacak.  iPhone 14 Plus ise 34 bin 999 liradan satılacak. Pro ve Pro Max modellerin satış fiyatı ise daha uçuk. iPhone 14 Pro'nun Türkiye'deki satış fiyatı 39 bin 999 lira olarak açıklanırken, iPhone 14 Pro Plus'ın ise 43 bin 999 liradan satılacağı açıklandı.