Araba kredisi borcu olanlar dikkat! Düğmeye basıldı

Pandemi döneminde açıklanan ekonomik reformlarda, yeni yılda kapıya dayanan kredi ödemeleri için alternatif çözüm yolları da masada... Özellikle otomobil kredileri ve bireysel krediler merak ediliyor. Bu konuda yeni yılda neler yapılacak? İşte detaylar...

Araba kredisi borcu olanlar dikkat! Düğmeye basıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sıkıntıları hafifletmek amacıyla gerçekleştirilecek reformalara ilişkin açıkladığı ekonomik destek paketlerinde, kredi kartı ve kredi borcu ödemeleri de gündemde... Kamu borçlarının yapılandırmasının yanında vatandaşların kredi borçlarına da öncelik verileceği ifade edildi. Son olarak devreye alınan alacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin düzenlemenin son başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri bir ay uzatıldı.

Düzenlemede çok önemli kalemlerde borcunu ödemek isteyenler için önemli ölçüde indirimler uygulandı. Faizlerin sıfırlandığı MTV ve trafik cezalarında ana paralardan da indirim yapıldı.

Ekonomi yönetimi, kurum ve milletvekillerinin katılımıyla birden fazla toplantı yapıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşın ve reel sektörün finansman koşullarına ilişkin kurul kararlarını internet sitesinde yayımlandı.

Basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda kredi kartlarında taksitlendirme süresi 8 aydan 6 aya indirildi. Fiyatı 3 bin 500 TL'ye kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya alımlarında kredi kartlarında taksitlendirme süresi 6 aydan 4 aya çekildi. Taşıt teminatlı kredilerde vade sınırı 48 aydan 24 aya kadar düşürüldü.