Arabaların panellerini çalıyorlar

İstanbul Maltepe'de 2 otomobil hırsızı bir haftada tam 21 ayrı aracı soydu. Navigasyon ve elektrik donanımlarını söken hırsızlar polisin sıkı takibi ile yakalandı.

İstanbul Maltepe'de 2 kişi otomobillerin navigasyon ve elektrik donanımlarını söküp çaldıkları parçaları yedek parçacılara satıyorlardı. Hırsızların bir motosikletle önce keşif yaptıkları daha sonra belirledikleri otomobillerin camlarını kırarak içine girdikleri belirlendi.

Son zamanlarda hırsızlık şikayetlerinin artması sebebiyle çalışma başlatan polis ekipleri, hırsızlık anlarına ait güvenlik kameralarını topladı. Kameralarda otomobillerin elektronik sistemleri söküp olay yerinden motosikletle kaçtıklarını gördüler.

Maltepe Asayiş Büro ekipleri olay anlarına ait tüm kameraları izledi. Motosikletli hırsızların kaçış güzergahları belirlendi. İki motosikletli hırsızın en son Maltepe'de bir depoya girdikleri belirlendi. Yapılan baskınla iki oto faresi kıskıvrak yakalandı. Baskın yapılan depoda, birçok çalıntı eşya ele geçirildi.

Hırsızlık mallarını satın alan şahıslarda gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan iki hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi.