Araç kullananlar dikkat! Her ay zam geliyor...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK) milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren trafik sigortalarına her ay zam yapılmasına ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Düzenleme ile zam oranı yıl sonunda yüzde 50'yi aşacak. İşte detaylar...

Araç kullananlar dikkat! Her ay zam geliyor...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK) zorunlu trafik sigortası primlerinin her ay yüzde 2.25 oranında artırılmasına ilişkin kararı yürürlüğe girdi. Yeni kararla yıl sonuna kadar görülecek zam yüzde 30,6 olurken, şubat ayındaki zam da hesaba alındığında 2022'deki toplam zam yüzde 51'e yükselecek.

Türkiye’de zorunlu trafik sigortası primleri, her ay yüzde 1,5 olmak üzere yıllık yüzde 20’ye kadar zamlanmıştı.

SEDDK tarafından yayımlanan yeni genelgeyle birlikte trafik sigortası primleri, yılın geri kalanında, herhangi bir zam gelmezse, yüzde 30,6 oranında zamlanmış olacak. Bu ay 1.235 TL’ye yükselen en düşük trafik sigortası primi, mayıs ayında 1.263 TL’ye, haziranda 1.291 TL’ye ve temmuzda 1.320 TL’ye yükselecek. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında 568 TL’ye trafik poliçesi yaptıran araç sahibi, bu mayıs ayında aynı poliçe için 1.270 TL ödeyecek.

Sigorta Acentala­rı İşveren Sendikası (SAİS) Başkanı Yalçın Metin, araç sahiplerinin sarsıcı akaryakıt zamları ve hayat pahalılığı nedeniyle halihazırda araçlarına binemediğini, vatandaşın trafik sigortası da yaptıramadığını belirtmişti. Sıkıntıların giderilmemesi halindeyse sigortasız araç sayısının 10 milyona ulaşabileceğine dikkat çekmişti.