Araç sahiplerine kritik uyarı geldi! Sürücüler yüzde 50 indirim imkânı kazanacak! İşte düzenlemeyle ilgili ayrıntılar

Milyonlarca araç sahibi için kritik uyarı geldi. Trafik sigortasında yapılan düzenleme ile kaza yapmayan sürücüler önemli bir avantaj elde ederek yüzde 50 indirim imkânı kazanacakken, riskli basamakta bulunan sürücülerin prim tutarı ise yüzde 200 artacak. İşte düzenlemenin ayrıntıları…

Araç sahiplerine kritik uyarı geldi! Sürücüler yüzde 50 indirim imkânı kazanacak! İşte düzenlemeyle ilgili ayrıntılar

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu bir poliçe türü olan trafik sigortasında yapısal sorunların çözümü için hazırladığı iş planını kamuoyuyla paylaştı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında flaş gelişme yaşandı.

Sıfırıncı basamağa yüzde 200 sürprim, sekinci basamağa yüzde 50 indirim

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafiğe kayıtlı tüm araçlar için zorunlu bir poliçe türü olan trafik sigortasında yapısal sorunların çözümü için ilgili paydaşlarla hazırladığı iş planını kamuoyuyla paylaştı. Yol haritasına göre SEDDK, trafik sigortasında kısa vadede sıfırıncı ve sekizinci basamak uygulamasının geleceğini duyurdu. Sıfırıncı basamağa yüzde 200 sürprim, sekizinci basamağa yüzde 50 indirim öngören düzenleme planlarının 2023’ün ilk ayları itibarıyla yürürlüğe gireceği belirtilirken, poliçe kesmeyen şirketlere ruhsat iptali gibi yaptırımları da kapsayacak düzenlemeler konusunda da adım atılacağı ifade edildi. Öte yandan serbest tarife sistemine en kısa sürede geçilmesi gerekliliğine dikkat çekilse de bu konuyla ilgili net tarih verilmedi. Çalışmada ayrıca SEDDK’nin orta ve uzun vadede planladığı trafik sigortası güncellemeleri de yer aldı.

Dolandırıcılara karşı dikkat!

Ayrıca, sürücüler sigortaları için geçerli olan değişikliklerin yanı sıra son dönemde yaşanmaya başlanan poliçe kesme dolandırıcılıklarına karşı da dikkatli olunması konusunda da uyarılıyor.